HCB Karviná
Liga mistrů
pá 16.11.2001 | Makůvka

Mužstvo se před zápasem v Celje rozpadá

Všechny plány, pro utkání ve slovinském Celje, trenéra Ivana Hargaše dostaly výraznou trhlinu po středečním interligovém utkání ve Frýdku-Místku, v němž se zranili pivoti Alexandr Titkov, David Juříček a pravá spojka Kamil Heinz. Tři dny před důležitým zápasem se Hargašovi rozsypala základní sestava.


V nevydařeném duelu přišel trenér vedle tři klíčových postav také o iluze. "Byla to chyba, proti takovému soupeři jsme měli dát šanci hráčům z lavičky. Je to velké ponaučení pro příště," uznal zklamaný Hargaš s odstupem času.

V úvodu Ligy mistrů zdolali jeho svěřenci nečekané španělský Leon. V černém středečním večeru Karvinští na delší dobu ztratili oba pivoty Titkova (naražený obratel) a Juříčka (zvrtnuté koleno). Na jejich post se dočasně přesune univerzál Farář a do juniorky kouč sáhl po talentovaném Bednaříkovi. "Roste z něj hráč vynikajících kvalit, dostane šanci si osahat házenou na nejvyšší úrovni," prozradil Hargaš. Otazník visí nad startem Kamila Heinze, který po zápasu ve Frýdku-Místku laboruje s kotníkem. Angínu v týdnu navíc prodělali Laclavik s Drobkem. "Je to citelný zásah do našich plánů. Já však věřím, že přes všechny problémy dáme znovu dohromady kvalitní tým," doufal Hargaš.

Celje není pro Karvinou neznámým týmem, údajně vyznává stejný styl házené. Vyzrálý celek, v jehož středu figurují dva ruští olympijští vítězové ze Sydney - levé křídlo Eduard Kočkarev a rozehrávač Stanislav Kuličenko, sází především na ofenzívu. "Máme detailní informace, k rozboru nám posloužily dvě videokazety," tvrdil Hargaš. "Útok a častá střelba, to jsou hlavní přednosti Celje. Jeho herní filozofie je velice blízka té naší. Doufám, že přes všechny starosti i proti špičkovému evropskému celku obstojíme," doplnil kouč. Zápas začíná v sobotu v 18 hodin.