HCB Karviná
Zápasy
st 3.9.2014 |

Body jsme v prvním zápase sezóny nezískali

Zápasové menu

Hned v prvním utkání jsme hostili úřadujícího mistra a nebylo to moc vidět. Dá se říct, že jsme hosty zaskočili dobrou hrou a dlouho jsme sahali po překvapivých bodech. Škoda jen, že jsme dobrý výkon z první poloviny neudrželi do konce zápasu. Mistr v koncovce dokázal své kvality a body si tak odváží na západ Čech.

Máme sice stále marodku, když scházejí Slávek Mlotek, Kuba Lefan a také nové posily Roman Drobňák a Michal Osmola, ale do mistra jsme se pustili opravdu s vervou. Vycházelo nám v podstatě vše na co jsme sáhli a hosté, zejména v obraně, nestíhali. Prosazovali jsme se lehce střelbou zdálky, o kterou se starali zejména Veřmiřovský a Chudoba, tak z prostoru pivota po pěkných kombinacích. V brance hostů neměl svůj den zkušený Motlík a ani mladý Šmíd si nevedl o moc lépe. Mezi 15. a 20 minutou jsme si vytvořili náskok čtyř branek a do poločasu jsme jej ještě navýšili na branek šest.

Druhý poločas zahájili lépe hosté, kteří se dvěma zásahy dostali na "dostřel". Nicméně poté jsme dva zásahy zaznamenali i my a do 40. minuty zůstával náskok pořád stejný. Poté se hosté chytili. Brankáři zaznamenali nějaké zásahy, našim pro změnu úspěšnost klesla. To souvisí i s určitým polevením soustředění v obraně. Přece jen téměř celé utkání odtáhla základní sestava a únava se někde musela projevit. Během čtyř minut jsme po ztracených míčích z nepřipravené střelby čtyřikrát inkasovali a hosté začínali mít navrch. V 52. minutě šli poprvé do vedení (28:29). Sice jsme ještě srovnali na 31:31 ale poslední 3 minuty patřily hostům, kteří si zkušeně koncovku pohlídali.

Je škoda, že jsme takto dobře rozehraný zápas nedotáhli do vítězného konce, nicméně po nepovedené přípravě jsme podali dobrý výkon a určitě se kluci nemají za co stydět. Ukázali jsme, že je nutné s námi letos počítat a po návratu zraněných hráčů budeme ještě silnější.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Jaroslav Hudeček, asistent trenéra týmu Karviné: "Určitě jsme moc zklamaní. Myslím, že jsme předvedli dobrý výkon. V prvním poločase jsme hráli výborně, Plzeň jsme zaskočili. Soupeři pak nasadili osobku na našeho nejlepšího střelce Veřmiřovského a pak jsme už nedokázali hrát tak obratně a kompaktně, jako v první půli. Největší slabinou byly naše přesilové hry. Ty jsme zpackali, nedokázali jsme je využít k navýšení náskoku. Svou šanci jsme propásli. Postupem času přišla únava, náš kádr je okleštěný, chybí nám brankář Lefan, Drobňák, Sláva Mlotek a Osmola. Soupeř střídal obrana – útok, my jsme nemohli, marodů máme opravdu hodně. Naše hra s úbytkem sil ztrácela na agresivitě, ani naši brankáři neměli takovou úspěšnost jako v prvním poločase. V první půli chytali dobře, ve druhém poločase to už bylo velice velice slabé. Hosté zaslouženě zvítězili a dostáli roli favorita celé soutěže, je vidět, že kádr, který prakticky nezměnili, je vyrovnaný, posty mají zdvojené. Bohužel my jsme to oslabení nezvládli."

Martin Šetlík, trenér týmu Plzně: "Dnes jsme nezačali dobře. Nehráli jsme to, co jsme chtěli a měli hrát především v obraně. Nezachytali nám brankáři. Karviná hrála v prvním poločase výborně, do druhého poločasu jsme ale trochu vylepšili obranu, přešli jsme na osobní obranu Veřmiřovského a Karel Šmíd v brance měl pár zásahů. Určitě jsme v prvním poločase nepředvedli, co v nás je. Dvaatřicet gólů jsme v loňské sezóně vůbec nedostávali. Nefungovala nám obrana, co letělo v první půli na branku, to byl gól. Jsem rád, že jsme utkání otočili a že jsme vyhráli, určitě to bude mít pozitivní dopad na psychiku hráčů, ale s hrou v první půli rozhodně nemůžeme být spokojení."

Fotogalerie