HCB Karviná
Liga mistrů
st 21.11.2001 | Makůvka

V neděli proti mistrům Ruska

(Deník. Sport) Tuto neděli, v klasickém karvinském čase, od 10:30 svedou házenkáři již třetí bitvu v tomto ročníku Ligy mistrů. Po mistru Španělska a Slovinska je čeká házenkářský mistr Ruska. Před necelými čtyřmi léty (22. února 1998), pár hodin po vítězství českých hokejistů ve finále Olympijských her v Naganu nad Ruskem, se Karviná naposledy utkala s celkem CSKA Moskva. Bylo to ve čtvrtfinále poháru EHF a Baníku se před 2000 diváky podařilo zvítězit 29:23.


Šanci na postup ze skupiny C mají jen ti, kteří v domácím prostředí vyhrají všechna utkání a ještě přivezou body z venku. Třebaže Rusové po dvou odehraných kolech jsou s dvěma porážkami s Celje i s Leonem v domácím prostředí zatím bez bodu, podle trenéra Hargaše čeká jeho svěřence nejnepříjemnější soupeř.
Tři videozáznamy prozradily o současném ruském mistru úplně všechno. "Jeho hráči jsou silní, vysocí, velice bojovní a šest z nich má dva metry!," nadechl se k charakteristice nedělního soupeře IVAN HARGAŠ, který jedinou slabší stránku týmu našel tu, na níž se píše o zkušenostech. "Ve srovnání s Leonem a Celje jsou Moskvané nejméně zkušení, zato jejich hra je pro nás nejnepříjemnější!"Zatímco Španělé z Ademaru Leon a Slovinci z Laška Celje předvádějí rychlou, útočnou, kombinační, pěknou házenou, Rusové z Moskvy silovou, postavenou na skvělém fyzickém potenciálu. "Naše házená je také rychlá a pěkná, alespoň se o to snažíme, proto se nám hrálo dobře se Španěly i Slovinci," poznamenal trenér Karviné. "V Celje jsme sice vysoko prohráli, avšak nebyl to důsledek našeho slabého výkonu, ale na jedné straně naší špatné střelby a na druhé vynikajícího výkonu domácího brankáře," vysvětlil Hargaš. "Zato v neděli nás čeká házená, která bude bolet."

Jak v neděli dopoledne na Rusy? S obranou 2 - 4, kterou Karvinští dobře ovládají? "Proti CSKA jednoznačně musíme hrát s vysunutou obranou 2 - 4, anebo i 3 - 3, a spoléhat, že jeho vysocí hráči budou poněkud méně obratní, občas míč ztratí a my budeme dávat góly z rychlých protiútoků," prozradil osvědčený způsob hry karvinský kouč. "Musíme se k jejich brance dostat co nejdříve, protože na postavenou obranu dvoumetrových chlapů mnoho nadějí prosadit se nebude."

Na marodce vedle Brůny, který je po plastice křížového vazu, je z karvinských hráčů už jenom Juříček. Kamil Heinz hrál ve středu ligový zápas v Zubří a blýskl se deseti góly. Titkov už začal s tréninkem. "Byl na kapačkách a pilně rehabilitoval. Je možné, že v neděli bude moci nastoupit. Bylo by to výborné, neboť jeho tvrdost bude v naší obraně potřeba," podotkl Hargaš. "Juříček ale stoprocentně ještě bude chybět. Pokud by jeho léčení probíhalo tím nejlepším způsobem, možná bude moci hrát za týden proti Celje," přidal informaci o aktuálním stavu opory na pivotu a obrátil se na diváky. "Bez pomoci fantastického publika tým CSKA sotva můžeme porazit. Věřím, že naši fanoušci přijdou a pomohou nám stejně účinně, jako před dvěma týdny v utkání se španělským mistrem! Též ti, co za námi přijeli do Celje, byli vynikající."