HCB Karviná
Zápasy
ne 5.10.2014 |

Svými chybami jsme se připravili o body v Lovosicích

Zápasové menu

Dnes dopoledne nás čekal další důležitý souboj tohoto velmi vyrovnaného ročníku extraligy, kdy každé vítězství znamená velký posun v tabulce nahoru a naopak každá prohra pokles. A ta dnes postihla i nás. Ztratili jsme po zbytečných zbrklých chybách spoustu míčů a tím nakonec i velmi nadějně rozehrané utkání.

Do utkání jsme vstoupili skvěle. Tři rychlé branky v řadě nás posadily na koně a domácí jsme přehrávali. Náš rychlý pohyb a přesná střelba na ně platily. Nicméně tento náskok nevydržel dlouho. Dvakrát neproměnil tutovku Frančík a domácí trestali. V sedmé minutě se dotáhli na jedinou branku (3:4) a další průběh až do cca 22. minuty byl podobný - my měli malý náskok, který ale domácí dokázali vždy téměř umazat. Poprvé byl stav srovnaný právě v 22. minutě (13:13) a do poločasu domácí dokonce otočili na 18:17. Pomohly jim k tomu naše zbytečné technické chyby a mnohdy zbrklá střelba z nepřipravených pozic.

Na začátku druhého poločasu našel svou mušku Veřmiřovský a třemi zásahy přispěl ke srovnání. Potom ale zbytečně bral střelbu až příliš na sebe a už se mu tak nevedlo. Získané míče domácí dokázali zužitkovat na branky v naší síti a vytvořili si náskok 24:20. V další fázi naši jakoby znervózněli, opět začali zbytečně chybovat v útoku a poté i v obraně, kde nechávali volný prostor na středu pro domácího Mika, který toho využil ke vstřelení tří branek v řadě. Náskok domácích narostl na hrozivých 6 branek (29:23) a mohlo se zdát, že je rozhodnuto. Nebylo ale tomu tak. Naši hráči po time outu a po zklidnění dokázali náskok stahovat, ztracenou mušku našel Chudoba a v 24. minutě byl stav 30:30.

Ještě ve 26. minutě jsme dokonce znovu vedli 31:32 ale koncovka se nám opět, jako letos už poněkolikáté, nepovedla. Zbytečně jsme faulovali a poslali jsme se tak sami do čtyřech. Domácí toho, i přesto, že Chudoba dokázal v této situaci skórovat, využili a dotáhli tento dramatický zápas do vítězného konce. Škoda. Šanci na reparát máme už tento čtvrtek, když přivítáme na domácí palubovce Frýdek Místek. Hraje se v tento netradiční čas, protože i tento duel bude přenášen přímým přenosem v ČT4.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Vladimír Šuma (Lovosice): Do zápasu jsme nevstoupili moc dobře, ale trpělivou hrou se nám nakonec povedlo vyrovnat, i když jsme vždy prohrávali o 2 či 3 branky. Do konce poločasu se nám ale naštěstí povedlo vstřelit branku, díky které jsme si odnášeli do šaten jednobrankové vedení. V druhém poločase už jsme byli pohybově lepším týmem a soupeř nám pomohl dvěma technickými chybami. Do 50. minuty jsme měli zápas ve svých rukách, ale zbytečně jsme si ho zdramatizovali. Toto vítězství bylo potřebné převážně pro psychiku našeho týmu, neboť jak se ví, poslední utkání jsme vždy prohráli či vyhráli o jedinou branku. Dnešní zápas byl opravdu velmi bojovný a dramatický s dobrým koncem pro náš celek."
Jaroslav Hudeček: "Na Lovosice jsme se pokoušeli hrát naši klasickou hru, dostávat se do rychlých protiútoků, Na začátku zápasu hráči plnili naše domluvené pokyny a nic nenasvědčovalo vývoji zápasu, který se nakonec odehrál. Při koncovce zápasu jsme se nechali nesmyslně vyloučit a Lovosice měli možnost hrát 6 na 4. Musím soupeři vysmeknout pochvalu za předvedenou hru. Lovosice dnes byli aktivnější, agresivnější a více se drali do zakončení, zasloužená výhra."