HCB Karviná
Zápasy
po 13.4.2015 |

V prvním semifinále jsme podlehli domácím

Zápasové menu

V sobotu v podvečer se začala semifinálová série. Po našem trochu překvapivém postupu přes Zubří nás tentokrát čekal největší favorit, obhájce titulu a vítěz základní části, Talent Plzeň. Odjížděli jsme k tomu duelu dobře naladěni právě postupem přes Zubří a doufali jsme v nějaké to další překvapení.

To se ale nekonalo a domácí nás porazili rozdílem čtyř branek. V podstatě hned na začátku se ujali vedení a to nepustili po celou dobu. Nám se nevedla zejména útočná fáze kdy nás dobře fungující obrana domácích nutily buď k ukvapené střelbě se kterou si pak poradil brankář Motlík nebo k technickým chybám, po kterých dokázali domácí skórovat z rychlých útoků. Naši hráči ale bojovali a přesto, že se jim nedařilo podle představ dokázali s plzeňskými držet krok a být pořád na dostřel.

Definitivní rozuzlení přišlo v poslední pětiminutovce. Na jejím začátku jsme se opět dotáhli na dostřel, když svou třetí brankou v utkání snížil Honza Užek na 25:23. To ale byla bohužel naše poslední přesná trefa zápasu i přesto, že si naše lavička vzala time out. Zkoušeli jsme pak hru se sedmi hráči v poli ale ani tato snaha nevedla k úspěchu. Když jsme si vypracovali střelecké příležitosti, v pohodě chytající Motlík byl připraven.

Zápas tedy skončil rozdílem čtyř branek v náš neprospěch a před oběma týmy byla krátká doma na regeneraci. Druhý zápas série se totiž hrál v neděli už v 10:30 před televizními kamerami. Komu se lépe podaří zmobilizovat síly?

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Martin Šetlík, trenér Talentu M.A.T. Plzeň: „Pro nás bylo důležité, že jsme se dostali do vedení a pořád jsme si udržovali alespoň malý náskok. V zápase jsme měli pár hluchých míst, ale dovedli jsme to do vítězného konce. Brankáři byli výborní na obou stranách, ale náš týmový výkon a pak příspěvek Milana Škvařila s Michalem Tonarem nám pomohli.

“Jaroslav Hudeček, trenér Baníku OKD Karviná: „Dnes byl jednoznačně největší rozdíl v útočné fázi. V útoku jsme dělali spoustu technický chyb a dovolili jsme domácím vybudovat si náskok. Plzni pomohl i skvělý Motlík, to bylo pro domácí základ úspěchu. Na postu brankáře, ale i v obraně jsme byli domácím rovnocenným soupeřem, ale bohužel naše efektivita byla špatná.“