HCB Karviná
Liga mistrů
pá 30.11.2001 | Makůvka

Karviná v neděli přivítá Celje

(Právo) Ani šestigólová porážka ve středečním utkání v Košicích nemohla negativně poznamenat přípravu karvinských házenkářů před čtvrtým utkáním v Lize mistrů. Baník čeká velký svátek, protože v neděli od 15.45 přivítá slovinského šampióna Pivovrana Laško Celje.

Šance Karviné na postup do čtvrtfinále stále žijí. Vývoj ve skupině C však svěřencům trenéra Ivana Hargaše příliš do not nehraje, protože v mírné výhodě jsou zatím mistr Španělska Ademar Leon a především právě Slovinci z Celje. Na palubovce Pivovarny Laško prohrála Karviná rozdílem deseti gólů. "Už teď je jasné, že by nám asi výhry nad Celje a v Moskvě nestačily. Vedle těchto úspěchů budeme potřebovat ještě uhrát alespoň bod v Leonu," vypočítával možné varianty sekretář Libor Kulig. Ve stručnosti se ještě vrátil k interligové předehrávce v Košicích. "Prohra o šest gólů je krutá, ale zasloužená. Hráli jsme špatně a omluvou nemůže být ani fakt, že jsme kvůli dvouhodinovému zdržení v zácpě před Martinem přijeli na východ Slovenska až čtvrt hodiny před utkáním," konstatoval Kulig a dodal: "Porazil nás dorostenecký tým. Z jedné porážky ale tragédii neděláme, důležitější je teď utkání s Celje."

Pivovarna Laško v Karviné představí i svou největší hvězdu, kanonýra Pajoviče, jenž v prvním duelu nehrál. "Početná výprava přiletí v sobotu do Mošnova, sto deset fanoušků se sem dopraví autobusem. Lístky jsme jim rezervovali recipročně, jinak jsou už místa k sezení vyprodána a poslední místa na stání budou v prodeji v neděli," uvedl sekretář Baníku. Celje vystupuje sebevědomě, ale má k tomu důvod. V posledních pěti letech ani jednou nechybělo v semifinále Ligy mistrů a rozpočet klubu se pohybuje kolem 15 miliónů marek. Baník operuje se stejným balíkem financí, ale v korunách… Kapitán Celje Ratka Stefanoviče řekl před utkáním v Karviné. "Jede s námi i stovka fanoušků. Kde dosud byli, tam jsme nikdy neprohráli," prohlásila na internetových stránkách klubu střední spojka Pivovarny Laško, která ve středečním ligovém souboji s Trebečí, jež Celje vyhrálo rozdílem deseti gólů, nastřílela pět branek. "Karviná hraje doma jinak než venku, proti Leonu zvládla zápas v euforii. Musíme se připravit psychicky, fyzicky i takticky a při samotném utkání hlavně hrát a nekalkulovat. Je to nepříjemný protivník, ale jsem optimista," poznamenal Stefanovič.