HCB Karviná
Zápasy
ne 17.5.2015 |

Bronz nám proklouzl mezi prsty

Zápasové menu

Po minulém víkendu, kdy se nám podařilo urvat jedno vítězství v brně jsme v domácím prostředí nedokázali tento výkon zopakovat a bronzové medaile, ke kterým jsme měli tak blízko, nám proklouzly mezi prsty. Získali je a je třeba říci že zaslouženě, nadšeně bojující hosté vedení Andrejem Titkovem.

V naší sestavě se oproti včerejšku neobjevil nejlepší střelec Radim Chudoba a my tak do něj vstupovali oslabeni. I na dalších postech došlo ke změnám. Na střední spojce nastoupil v základu Marek Monczka a na pravé, právě z důvodu absence Chudoby, Jirka Užek. Hráči působili od začátku aktivnějším, živějším dojmem než včera. Byla na nich vidět větší snaha a bojovnost. Nicméně jen ta nestačila a hostující brankář Štolcar společně s obranou dokázali řadu našich příležitostí zlikvidovat.

Včerejšího nejlepšího střelce Chudobu dnes nahrazoval Lubo Veřmiřovský, který dokázal skórovat dokonce dvanáctkrát. Bojoval ale bohužel ve střelbě s větší vzdálenosti byl tentokrát sám, kdo se dokázal prosazovat. A to bylo na dobře hrající hosty málo. Ti totiž dokázali na každou naši branku rychle odpovědět a na rozdíl od nás se jim dařil i přechod do rychlého útoku. Pomalu tak přejímali otěže vedení zápasu a před koncovkou poločasu si šňůrou pěti branek v řadě dokázali vytvořit malý náskok do druhé půle.

Ten dokázali hned na začátku druhého dějství navýšit a nám opět nezbývalo nic jiného, než dotahovat náskok. Trenér Hudeček zkoušel osobku, hru se sedmi hráčích v poli bez brankáře ale tyto snahy přinášely jen dílčí úspěchy. Průběh už jsme zdramatizovat nedokázali a tak hosté dokráčeli k vítězství a k zisku bronzových medailí.

Po tom, co bylo třetí místo tak blízko, převládá určitě v hráčích a fanoušcích zklamání. Nicméně před začátkem sezóny bychom to určitě všichni brali. Po minulých horších sezónách, kdy jsme se ani nedostali do nastavby jsme o bojích o medaile ani nesnili. Takže věřím, že tento ročník není tak špatný a může být jakýmsi mezikrokem k dalším, úspěšnějším sezónám, kdy zase budeme získávat medaile. Teď nezbývá než pogratulovat Brňanům k zisku bronzových medailí a myslet už na sezónu příští.

Děkujeme všem fanouškům, příznivcům a partnerům za podporu v této sezóně a věříme, že ta další bude zase o něco lepší!!!

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Jaroslav Hudeček, trenér Baníku OKD Karviná: „Dnešní utkání se muselo líbit, protože bojovnost a nasazení oproti včerejšku byla diametrálně odlišná. Bohužel co se dnes ukázalo, že nás opět trápila koncovka. To nás provázelo celé play-off. To dnes rozhodlo. Brno hodně pomohli i brankáři, kteří likvidovali jednou šanci za druhou. Snažili jsme se to změnit, hráli jsme skoro sedmnáct minut bez brankáře. Nic jiného nám už nezbývalo. Hráli jsme dvě osobky, tři osobky. Bohužel nic nepomáhalo. Díky tomu dnes soupeř vyhrál a dokázal získat třetí místo.“ Andrej Titkov, trenér KP Brno: „Dnešní utkání bylo od počátku v naší režii. Hodně tomu pomohlo i hráčské oslabení Karviné, které se nám podařilo využít. Trošku nám drhla koncovka, ve které jsme byli trošku nervózní. Hodně nám pomohla i obrana, která dokázala zlikvidovat strašně moc střel domácích. Nakonec jsme to zvládli a dotáhli do vítězného konce, za což se hodně rád.“ Jan Hubáček, nejlepší střelec KP Brno: „Je to super zakončení sezony, největší úspěch co jsme dosáhli za poslední dobu, možná největší v historii klubu. Nečekal jsem, že druhý poločas bude mít tak jednoznačný průběh. Myslel jsem, že to bude zase na gól, že se to bude tahat. Byli jsme víc uvolnění, měli jsme to pod kontrolou.“

Fotogalerie