HCB Karviná
Zápasy
čt 30.7.2015 |

První přípravné utkání dopadlo dobře

Zápasové menu

Házenkáři HCB OKD Karviná sehráli v rámci přípravy na nový soutěžní ročník 2015/2016, první přípravné utkání. Jejich soupeřem byl tradiční rival a náš nedaleký soused, družstvo FM. Naši hráči šli do utkání z plné fyzické přípravy a tak jsme čekali jak se s únavou a prakticky žádnou herní přípravou v utkání povedou.

Náš soupeř měl již o týden přípravy více a rovněž i o utkání více, kdy podlehl Slovenskému celku MŠK Povážská Bystrica. Tento soupeř nás čeká příští týden ve středu 5. 8. 2015 na naši palubovce.

Vstup do utkání nám nevyšel a soupeř nás přehrával po našich nepřesných střelách a technických chybách. Hráči FM se ujali vedení, které v 18 minutě navýšili na rozdíl 6 branek!! Naši hráči bojovali a snažili o zvrat. S přibývajícím časem se družstvo rozehrávalo a získávalo na jistotě. Ke kvalitní obraně se naše hra zlepšila i v útočné fázi a tak jsme do poločasu snížili na rozdíl 3 branek 12 : 15.

Druhý poločas byl z naši strany daleko lepší než první. Ke kvalitní obraně se přidal výborným výkonem i Lefan, který měl 50% úspěšnost a po zisku míče jsme soupeře drtili rychlým útokem. Celkem jsme založili 19 RÚ a dali z nich 14 branek. Rozhodující moment utkání nastal mezi 10 a 15 minutou, kdy jsme tuto pasáž vyhráli 6 : 0 a otočili výsledek ze stavu 17 : 18 na 23 : 18. Soupeř se poté sice ještě dotáhl na rozdíl dvou branek, ale naši hráči odrazili jejich nápor a šňůrou 4 branek v řadě dotáhli utkání k vítěznému konci.

Vítězství určitě cenné a zasloužené, ale nesmíme jej přeceňovat, protože stejně jako my, tak i trenér FM střídal hráče a hledal optimální souhru hráčů jak v obranné, tak v útočné činnosti. V našem družstvu se představili i 3 noví hráči a ukázali se v dobrém světle. Pochvalu však zaslouží všichni hráči za bojovný výkon a nasazení.

V další fázi přípravy se bude pomalu objem fyzického zatížení snižovat a převažovat bude herní příprava. V srpnu nás již čeká celá řada přípravných utkání a dva turnaje. Máme dostatek prostoru a času se připravit na nastávající soutěžní ročník. Věřme, že první vyhráni z kapsy vyhání, nebude platit a náš herní projev, styl a bojovnost budou diváky bavit a lákat do hlediště.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici