HCB Karviná
Zápasy
ne 13.9.2015 |

Domácí premiéru jsme nezvládli

Zápasové menu

Tradičně vypjatý a vyrovnaný duel se Zubřím nakonec těsně vyhráli hosté i přesto, že jsme začali lépe my byli nakonec právě hosté ti, kteří se radovali ze zisku obou bodů. I po dvou odehraných kolech tak zůstáváme bez bodu a naši soupeři mají na svém kontě body tři, protože v minulém kole remízovali s Lovosicemi.

Začátek prvního domácího utkání letošní sezóny nám vyšel dobře. Rychle jsme se ujali vedení po brankách Gelnara a Slávka Mlotka. Vedení nám i díky pozorné obraně a výborným zákrokům Kuby Lefana v brance, vydrželo do 19. minuty. To hosté srovnávali na 9:9. Ještě jednou jsme se ujali vedení 10:9 po brance našeho dnešního nejlepšího střelce Dominika Gelnara ale to bylo bohužel naposledy, co jsme v utkání vedli.

Do přestávky si totiž hosté dokázali vybudovat malý náskok (13:15) a bohužel podobný vývoj měla i druhá půle. Hosté byli pořád o chlup vepředu a my se marně snažili na ně dotáhnout. Vždy, když jsme se dostali na "dostřel" jsme nedokázali srovnat díky nepřesnosti v rozehrávce nebo koncovce. A tak jsme hostům hájení jejich těsného náskoku usnadňovali. To se opakovalo až do úplného závěru. V poslední minutě jsme dokázali ještě vsítit dvě branky ale na vyrovnání už bylo pozdě.

Naše snaha o zisk prvních bodů tak bude pokračovat už tuto středu. To totiž budeme předehrávat v Brně v 19 hodin utkání třetího kola. Věříme, že v tomto utkání už body získáme a posuneme se tak v tabulce nahoru. Držte našim klukům pěsti!

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Jaroslav Hudeček, trenér HCB OKD Karviná: „Dnešní utkání je určitě zklamání, protože prohrávat doma je trestuhodné a body nám budou jednoznačně chybět v závěrečném účtování při postupu do osmičky play-off. Myslím si, že Zubří dnes bylo určitě lepší ve hře jeden na jednoho, kde naše obrana nestíhala. Nedokázali jsme ubránit to, na co jsme se připravovali, což znamená přihrávky na pivota, ačkoliv v druhém poločase jsme to trochu omezili a vylepšili. Je to na hráčích samotných, aby si přečetli svého protihráče, jak dokáže reagovat. Myslím, že utkání bylo pěkné, ovšem nepříznivé pro nás, takže jsem určitě z výsledku zklamaný.“

Andrej Titkov, trenér Gumáren Zubří: „Dokázali jsme využít některých slabých míst karvinského týmu, o kterých jste věděli. I když v našem týmu se objevily chyby, tak jsme nakonec vítězství ubránili, za což jsem pochopitelně rád. Dva body z tohoto zápasu na začátku sezóny se hodí. Zápasy s Karvinou jsou hodně emotivní a jsem rád, že z dnešního zápasu odcházíme jako vítězové.“

Fotogalerie