HCB Karviná
Zápasy
ne 11.10.2015 |

Léčba ”šokem” zabrala

Zápasové menu

Po odstoupení trenéra Hudečka jsme byli dost napjatí jak se hráči vypořádají s novou situací. Na lavičku se totiž museli posadit prezident klubu Roman farář a ještě stále aktivním hráčem Lubošem Veřmiřovským. Tak na rychlo se totiž vedení klubu nepodařilo zajistit trenérskou náhradu.

Na začátku to vypadalo, že události minulého týdne a odchod trenéra Hudečka se na hráčích podepsaly spíše negativně. Hosté totiž na začátku byli lepším týmem. Naši v útoku spíše trefovali brankáře Baranka a tak i přes dobré zákroky Kuby Lefana byl stav v páté minutě 1:3. Poté jsme přece jen počáteční nejistotu a nervozitu zvládli, hráči přidali na bojovnosti a dokázali stav vyrovnat. Poprvé jsme se ujali vedení v 15. minutě když svou druhou trefou v utkání vsítil Lukáš Frančík. Ten těžil ze zlepšené obrany, kterou po dlouhé pauze zaviněné zraněním vyztužil Libor Hanisch a bylo to znát. Právě aktivní a dobrá hra obrany byl ten startující moment k obratu. Získané míče jsme dokázali zužitkovat v jednoduché branky z rychlých útoků a ty tak srážely hosty do kolen. Ve 26. minutě jsme vedli o pět branek (15:10). Tento náskok sice ještě dokázali hosté snížit na poločasový rozdíl dvou branek, ale my už byli "na koni"

Výborně nám totiž vyšel vstup do druhé půle, kdy měl přesnou mušku Nemanja Skrobič. Ten totiž třemi přesnými trefami znovu navýšil na rozdíl pěti branek. A náš náskok dále stoupal. Hráči si pořád více věřili, lavička žila a podporovala své spoluhráče na palubovce a toto vše vyústilo v náskok až jedenácti branek v padesáté minutě. Hosté už dokázali pouze korigovat a my si tak připsali velmi důležitou druhou výhru.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Roman Farář, manažer HC Baník OKD Karviná: „Na začátku dnešního zápasu se nám trošku nedařilo. Byli jsme v jakémsi nepokoji po ztrátě trenéra. Potom ale už kluci svou bojovností ukázali, že chtějí vyhrávat a že na to mají. V dnešním utkání předvedli dobrý výkon."

Lubomír Krejčíř, trenér Tatran Litovel: „S výkonem v dnešním zápase nemůžu být spokojen, protože jsme propadli na plné čáře. V úvodu utkání jsme měli plno příležitostí, které jsme všechny nevyužili. Soupeř si byl hodně nejistý po problémech, kterými si prošel. Pro nás to byla šance jak se dostat do většího náskoku. Bohužel jsme ty šance neproměnili a posadili tak Karvinou na koně. V druhém poločase jsme hodně tratili v útočné fázi a inkasovali jsme jednoduché branky. Proto je výsledek takový, jaký je. Příště to snad bude lepší."

Fotogalerie