HCB Karviná
Extraliga
čt 15.10.2015 | http://www.extraligahazene.cz/

Pozvánka na 7. kolo: KP Brno sází na styl jeden za všechny a všichni za jednoho, SKP Frýdek-Místek zase na bojovnost

Osm z dvanácti extraligových celků má adresu na Moravě, takže o každém víkendu se dá dohledat nějaké to derby utkání. V nadcházejícím sedmém pokračování nejvyšší soutěže to platí vrchovatou měrou, jelikož čtyři česká mužstva jdou proti sobě. Ve středeční předehrávce porazil Talent M.A.T. Plzeň (kvůli nedělní odvetě v Poháru EHF) tým HK FCC Město Lovosice 36:28.

V sobotu pak přivítá v atraktivním střetnutí Ronal Jičín vedoucí družstvo soutěže Duklu Praha.

Zbylé čtyři duely se odehrají výhradně mezi moravskými rivaly. Nejvyšší čas získat body mají kolektivy HC Zlín a KP Brno, které v dosavadních šesti zápasech odešly vždy s prázdnou. Prvně jmenovaný tým se o to v neděli pokusí v domácím prostředí proti Baníku Karviná, Brňané zase v sobotu přivítají mužstvo nováčka KH Kopřivnice.

V moravské metropoli se před minulým kolem odhodlali k výměně trenéra, když Michala Hradila nahradil Pavel Čejka. V Zubří sice Brno před týdnem těsně o gól prohrálo, ale naznačilo, že jeho výkonnost může mít stoupající tendenci. „Na Kopřivnici se chystáme stejně jako na každý jiný zápas. Tréninky modelujeme podle toho, jak máme soupeře nastudované z videa nebo vlastního sledování,“ sdělil Pavel Čejka.

„Připravujeme se velice poctivě, protože nám nic jiného než vyhrát nezbývá,“ zdůraznil nový kouč. „Už posledně v Zubří kluci hráli s velikým nasazením a chutí. Tím nechci říct, že to tak nebylo pod Michalem Hradilem, ale posledně jsem cítil, že bojovali stylem jeden za všechny a všichni za jednoho. S takovým přístupem jsem byl maximálně spokojený a jsem přesvědčený, že v tom budeme pokračovat i zápase proti Kopřivnici.“

Lodivod KH Kopřivnice Ivo Vávra cítí důležitost utkání, protože jeho svěřenci na tom nejsou v tabulce o moc líp. Dosud získali jen dva body a figurují na desáté příčce. „Na Brno se pečlivě připravujeme, bohužel několik hráčů má zdravotní problémy, takže není jisté, v jakém složení nastoupíme. Soupeř zase řešil výměnu trenéra a tak těžko říct, jak se to projeví na výkonech. Vím, že nehrají špatně, spíš jim chybělo štěstí. Tlak na zisk bodů na ně bude veliký, nicméně my jedeme do Brna pro úspěšný výsledek,“ prohlásil Vávra.

Vyrovnanou bitvu dvou kolektivů ze severomoravského regionu a zároveň souboj pátého týmu se sedmým slibuje duel SKP Frýdek-Místek s Gumárnami Zubří. „Nic speciálního na Frýdek nechystáme, mužstva se z předchozích střetnutí dobře znají. Věřím, že předvedeme kolektivní výkon, každopádně nás čeká tuhý boj. Pozitivní je, že se zlepšil zdravotní stav našich hráčů, takže budeme moci nastoupit v silnějším složení, což v kabině zlepšuje náladu,“ sdělil zuberský kouč Andrej Titkov.

Jeho protějšek Aleš Chrastina připravuje své svěřence na vítězství. „Na druhou stranu jdeme do zápasu s pokorou, protože Zubří není jednoduchý soupeř. Jeho hráči se dají samozřejmě porazit, ovšem také se dá s nimi přijít o body. My ale hrajeme doma a musíme se vrátit k bojovnosti. Tu jsem minulý týden na Dukle po pár nevyvedených akcích trochu postrádal. Bojovný projev, nasazení a pevná obrana by měly být v neděli našimi hlavními devizami. Zaměříme se na pokrytí nebezpečných zuberských střelců a rychlých útoků. Každá domácí ztráta totiž může být hodně bolestivá,“ dodal kouč SKP Frýdek-Místek.

Program 7. kola – sobota 17. října – 17.00: KP Brno – KH Kopřivnice, Tatran Litovel – Cement Hranice,
neděle 18. října – 10.25: HBC Ronal Jičín – Dukla Praha, 16.00: HC Zlín – HCB OKD Karviná, 17.00: SKP Frýdek-Místek – Gumárny Zubří. Odehráno: Talent M.A.T. Plzeň – FCC Město Lovosice 36:28 (16:14).