HCB Karviná
Zápasy
ne 18.10.2015 |

Ze Zlína vezeme ”povinné” dva body

Zápasové menu

Dnešní utkání jsme hráli na palubovce posledního Zlína, který zatím ještě nezískal ani bod i přesto, že například v minulém kole řádně potrápil Lovosice. Nepřipouštěli jsme si tak, že bychom domů měli jet s prázdnou. A to se také podařilo.

První branku vsítili domácí ale to bylo naposledy co v utkání vedli. Rychle jsme kontrovali dvěma brankami z ruky Honzy Užeka po pěkných přihrávkách Slávka Mlotka. a záhy bylo zřejmé, že vývoj a tempo utkání budeme určovat my. A to se také stalo. Kuba Lefan zavřel branku, obrana dobře fungovala a náskok rychle narůstal a domácí, kteří se v útoku dost trápili, nestačili korigovat. Ve 22. minutě přesně zamířil Veřmiřovský a náš náskok byl už deset branek. (15:25)

Potom už hráči jakoby trochu polevili a náskok už tak nenarůstal. Domáci se přece jen o poznání snáze prosazovali a do konce poločasu korigovali na 11:17. Brankový účet druhé půle opět otevřel Jan Užek a naši hráči opět budovali náskok. Utkání jakoby se už jen dohrávalo v poklidném tempu a po celou dobu bylo jasné, kdo získá oba body. Otázkou jen zůstávalo to, jakým výsledkem utkání skončí.

Příští týden v sobotu v 10:25 nás čeká televizní utkání s Talentem Plzeň a tam se ukáže, jak na tom tým momentálně je. Přijďte nás povzbudit a pomozte nám navázat na bodové zisky z posledních dvou kol. Jen soupeř teď bude o poznání těžší!

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Jiří Mičola, trenér HC Zlín: „Z mého pohledu to bylo jednoznačně zasloužené vítězství hostujícího mužstva. My jsme měli přes týden nějaké zdravotní potíže a nevyvedl se nám vstup do zápasu. Hosté si svoji hrou udělali slušný náskok a dostali se do pohody, my jsme naopak hráli celé utkání křečovitě a nedisciplinovaně. Pro mě veliké zklamání.“

Roman Farář (HCB Karviná): „Zvládli jsme začátek, a když kluci viděli, že nad soupeřem mají jednoznačně navrch a vedou o deset, ubrali a začali zbytečně vymýšlet. Zápas jsme pak dotáhli do konce bez problémů, ale teprve Plzeň nám ukáže, jak na tom jsme. Ono je pak těžké kluky namotivovat, když vidí, že stačí výkon na půl plynu. Litovel před týdnem byla určitě silnější, tam jsme se dokázali vyhecovat.“