HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
čt 22.10.2015 | Redakce

Našim novým trenérem je Radek Bartošic

Vedení klubu se dohodlo na trenérské spolupráci s panem Radkem Bartošicem, který momentálně působil spolu s Davidem Kalousem, u prvoligového týmu Sokola Ostravy. Podle jeho slov se těší na spolupráci se zkušenými borci Veřmiřovským a Farářem, kteří mají bohaté zahraniční či reprezentační zkušenosti ze své hráčské kariéry.

Sám Radek Bartošic má za sebou extraligovou hráčskou kariéru. Začínal tam, kde teď působí, tedy v Ostravě a extraligu začal hrát v Kopřivnici. Poté se na jednu sezónu objevil i v karvinském dresu a to v sezóně 2004/05 a byl tak spoluhráčem borců jako jsou například Ondra Zdráhala, Pavel Horák či Roman Požárek.

Poté načas zanechal házené a věnoval se pracovní kariéře. Nicméně netrvalo dlouho a k hraní házené se vrátil. Začal znovu hrát v Kopřivnici ale pronásledovala jej zranění a tak poslední angažmá bylo v roce 2008 ve Frýdku Místku.

Poté už se věnoval studiu trenérské licence a trénování mužů v Ostravě. Loni s nimi postoupil do první ligy a angažmá u nás je tak pro něj zatím určitě vrcholem trenérské kariéry.