HCB Karviná
Zápasy
so 24.10.2015 |

V dramatickém duelu s Plzní jsme získali cenné dva body!

Zápasové menu

Dnes jsme chtěli potvrdit že oživení z posledních dvou zápasů nebylo jen náhodné. Právě Talent Plzeň, coby úřadující mistr, měl prověřit jak na tom momentálně opravdu jsme. Tento test dopadl pro nás dobře - mistra jsme udolali a vzestup formy tak potvrdili. I díky Vám, našim fanouškům, kteří jste do haly dorazili a vytvořili výbornou atmosféru.

Začátek utkání vyšel podstatně lépe hostům. Naši borci jako by byli nervózní a první útoky Plzně se naší obraně vůbec nevyvedly. Velmi snadno jsme tak dvakrát inkasovali a poté jsme museli dotahovat náskok soupeře. Ten měl pořád trochu navrch, gólman Motlík se blýskl pár zákroky (na rozdíl od Kuby Lefana, kterému se na začátku moc nedařilo) a hosté se o poznání snadněji prosazovali. Naši hráči ale neskládali zbraně. Naopak bojovali a postupem času se dostávali čím dál víc do zápasu. Pěknými trefami se blýskl Skrobič a Monczka, začalo se dařit i Kubovi Lefanovi a ve 23. minutě jsme poprvé dostali do vedení, když pěknou přihrávkou našel na brankovišti volného Honzu Užeka Lubo Veřmiřovský. Následující pasáž potom patřila nám. Dostali jsme se psychicky nahoru, hosté chybovali a my si tak mohli budovat náskok.

Do poločasu to byl rozdíl dvou branek 16:14 ale ještě lépe nám vyšel začátek druhé půle. Šňůrou tří branek jsme utekli na 19:14 a tento náskok jsme poté udržovali až do 52. minuty. Potom jsme přišli o koncentraci, polevili, udělali pár chyb a hosté potvrdili, že mají velmi kvalitní kádr. Rychle se chopili příležitosti a během pěti minut se nejen dotáhli na nás ale dokonce se nakrátko ujali vedení. Na světelné tabuli svítil stav 25:26 a naše euforie byla ta tam. Naštěstí pro nás svůj dnešní velmi dobrý výkon právě s blížícím se koncem ještě vystupňoval Nemanja Skrobič. Ten v podstatě opanoval koncovku, když vsítil naše poslední čtyři branky! Stal se tak našim jediným střelcem v poslední desetiminutovce a také nejlepším střelcem utkání. Jeho poslední branka, naše 27., se stala brankou vítěznou. Nedovolili jsme už hostům skórovat a v podstatě ani ohrozit naši branku.

Ne nadarmo se říká, že zápasy v házené se rozhodují až v poslední desetiminutovce. Dnes se to opět potvrdilo.

Připsali jsme si tak velmi důležité dva body a dotáhli jsme se v tabulce na Jičín, který dnes podlehl o jedinou branku Zubří. Příští utkání nás čeká na palubovce Lovosic a poté budeme hrát v Kopřivnici. Na domácí palubovce se naši borci představí až skoro za měsíc 22.11. Soupeřem nám budou Hranice. Takže se můžeme těšit na další napínavý souboj a srdečně Vás zveme do naší haly - přijďte nás opět podpořit. Ti kteří dnes nepřišli mohou jen litovat, přišli tak o krásný sportovní zážitek.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Radek Bartošic, trenér HCB: „Co na to říct? Je to super, euforie. Nemám slov. Kluci to dneska odmakali, potvrdili, že zápasy na takové úrovni se vyhrávají partou. A ta v Karviné pořád je. V koncovce nás postihla chvilková ztráta koncentrace a taky kluci byli trochu zatavení. Soupeř ukázal sílu. Ale zase jsme se zvedli. Mančaft to vybojoval srdíčkem.

Roman Farář, HCB OKD Karviná: „Jsem rád, že jsme utkání o branku vyhráli. Zápas se navíc odehrál v dobrém tempu a splňoval nejpřísnější kritéria. Kromě posledních deseti minut, kdy jsme svoji špatnou střelbou vrátili Plzeň do zápasu, jsme měli v utkání navrch. Naštěstí jsme dokázali závěr zápasu ustát. Velkou měrou se na vítězství podílel Nemanja Skrobić, který vstřelil poslední dvě branky.“

Martin Šetlík, trenér Talentu M.A.T Plzeň: „Po dobrém vstupu do utkání jsme udělali hodně technických chyb při přechodu do útoku. Soupeři jsme proto lacino vraceli míče, z čehož pramenil špatný začátek druhé půle. Pak jsme sice Karvinou dotáhli, ale nevyšel nám závěr zápasu, který jsme neodehráli dle našich představ.“

Fotogalerie