HCB Karviná
Zápasy
ne 29.11.2015 |

Dukla byla nad naše síly

Zápasové menu

Minulý týden jsme nedokázali na domácí palubovce a před televizními kamerami porazit celek Hranic a dnes jsme zažili deja vu. Hráli jsme totiž opět s týmem ze špičky tabulky a opět jsme podlehli o tři branky po vyrovnaném a dramatickém průběhu.

Jako posledně se odehrával tvrdý boj o každý míč. Obrany měly navrch nad útoky a hrály na hraně možností. Z toho pramenily časté fauly a častá vyloučení. Útoky na obou stranách se obtížně prosazovaly i díky tomu že oba brankáři podali nadprůměrný výkon.

Dukla ale, na rozdíl od nás, dokázala zejména v druhém poločase, využívat naše chyby v útoku k založení brejků a z těch si vybudovala malý náskok. Naši hráči to ale nezabalili, bojovali i když síly docházely. Hosté si opět vybudovali před koncovkou tříbrankové vedení (57. minuta 20:23). Náš tým reagoval riskantní vysunutou obranou. Z té se podařilo Slávkovi Mlotkovi dvakrát získat míč a dostal se tak do brejků. Ten první proměnil a v 58. tak minutě snížil na rozdíl dvou branek. Vykřesal tak ještě naději. na zisk bodu. O minutu později se situace opakovala jako přes kopírák ale bohužel tentokrát v koncovce nevyzrál na Rangla v brance Dukly. Ta tak mohla slavit zisk dvou bodů a dostala se do čela neúplné tabulky extraligy.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Roman Farář, manažer Baníku Karviná: "Bylo to bojovné a rychlé utkání. Rozhodlo to, že jsme udělali více chyb v útoku, což soupeř potrestal. Dnes se nedokázaly prosazovat spojky. Dát doma jen 21 branek je hodně málo. Obrany byly na obou stranách dobré, bylo to o útoku."

Jan Josef, trenér Dukly Praha: "První poločas byl z naší strany hodně nervózní, navíc jsme hráli hodně oslabení. Nějakým způsobem jsme to zvládli, za což je potřeba kluky pochválit. Co jsme si vytkli v poločase, tak se ještě zlepšilo. Výborně zachytal gólman, který navíc chytl únik soupeře v závěru, což byl zlomový moment. Karviná ale měla taky dobrou obranu a nám se těžko prosazovalo. Když to tak srovnám, oni byli určitě lepší, my jsme ale zase dokázali chodit do rychlých protiútoku a to bylo ve finále důležité. Také jsme měli víc sil ke konci."

Fotogalerie