HCB Karviná
Zápasy
ne 6.12.2015 |

Dokázali jsme vyhrát v Zubří

Zápasové menu

Hned ve druhém kole jsme prohráli se Zubřím na domácím hřiště a teď jsme jeli na Valašsko s cílem domácím tuto porážku oplatit. Úkol to nebyl snadný vzhledem k momentální formě a postavení obou týmů v tabulce extraligy. Zatím co Zubří je na druhém místě, my jsme až na místě osmém, posledním, které zaručuje postup do play off.

K utkání jsme odjížděli bez nemocného Nemanji Skrobiče, který v týdnu onemocněl a musí brát antibiotika. I z tohoto důvodu byly naše šance uspět v utkání s domácím favoritem ještě sníženy. Při rozcvičce si navíc hnul s ramenem Libor Hanisch a zdálo se, že se na nás bude lepit smůla čím dál víc.

Naštěstí tomu tak nebylo, ostatní hráči se semkli a v utkání příkladně bojovali. Začátek patřil domácím. V deváté minutě vedli 5:2 a utkání nabíralo směr, jaký by se určitě líbil slušně naplněné hale v Zubří. Naštěstí to bylo naposledy co domácí vedli tímto rozdílem. Naši borci zabojovali, dobře fungovala obrana a za ní se rozchytal k výbornému výkonu Kuba Lefan. Tomu se už tradičně v Zubří daří a potvrdil to i dnes. Při neúčasti Skrobiče se střelecké taktovky ujali jiní hráči - zejména Marek Monczka a Jirka Užek s Lubošem Veřmiřovským. Tito tři hráči se největší měrou starali o narůstání skóre na naší straně a utkání bylo v dalším průběhu velice vyrovnané. Už se ani jeden tým nedokázal "trhnout" na víc než dvě branky.

Důležitá byla koncovka první půle. Hráli jsme v oslabení a domácí měli šanci zvýšil opět na rozdíl tří branek. Technickou chybou ale přišli o míč a tři sekundy před poločasovou sirénou se trefil trochu šťastně Monczka. A tak byl brankový rozdíl před druhým poločasem pouhou jednu branku. V druhém poločase rychle vyrovnal Veřmiřovský a začínalo se znovu. A teď jsme to byli pro změnu my, kdo měl malý krůček navíc a domácí museli vždy dotahovat. V 50. minutě se jim to dokonale podařilo a vypadalo ta na obrat. Zubřané se ujali vedení 23:22 a o chvíli později znovu - 24:23. V koncovce se na palubovce objevil i Libor Hanisch a i jeho přítomnost a tři branky v rychlém sledu, napomohly k tomu, že jsme to byli zase my, kdo se ujal vedení 26:24. Domácí ale jako vždy bojovali až do konce a 60. minutě svítil na světelné tabuli vyrovnaný stav 27:27. Vše spělo ke konečné remíze. Ta by ostatně tomuto, nadmíru vyrovnanému, utkání i slušela. Proti byl ale Slávek Mlotek, který svou brankou zhruba půl minuty před koncem nakonec rozhodl o našem těsném a vybojovaném vítězství.

Tento velmi cenný zisk bodů musíme ale potvrdit ale i příští týden. To budeme hostit zvedající se Brno, které v tomto kole porazilo Lovosice. Přijďte nás povzbudit a sto z Vás, kteří využijí akce Karviná třídí odpad mohou dokonce na tento zápas zadarmo!

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Roman Farář, prezident HCB: „Při našem oslabení se nám určitě nevěřilo, ale kluci se neuvěřitelně semkli a odmakali to tak, jak bychom si to představovali. Nebylo jim co vytknout, klobouk dolů před nimi. Výborný zápas odehráli T. Mlotek, Jiří Užek a Monczka. Na spojkách jsme to postavili na nich a skutečně se hecli. Bylo dobře, že jsme nedopustili, aby domácí vedli v poločase nějakým větším brankovým rozdílem. Tentokrát se k dobře šlapající obraně přidal i solidní útok, ne jako proti Dukle. Byl to spíš remízový zápas, ve vedení se střídaly obě strany. My byli ti šťastnější,"

Andrej Titkov, trenér Gumáren Zubří: „Pro nás to je velice nešťastná porážka. Těžko se hledají příčiny takového matného výkonu. Soupeř odehrál výborné utkání, eliminoval naše silné zbraně a využíval rychlé protiútoky. V posledních sekundách jsme udělali nějaké chyby a to nás stálo minimálně bod.“