HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
po 1.2.2016 | Redakce

Házenkáři vstupují do druhé půlky sezony

„Po turnaji v Šaľe, kde jsme skončili druzí, jsme se v dalších dvou týdnech zaměřili na pořádné nacvičení herních situací a systému, kterým se chceme prezentovat. Potřebovali jsme vědět, že to kluci zvládají," objasňoval jeden z trenérů Baníku a předseda klubu Roman Farář.

Nakolik se to povedlo, odpoví až samotná soutěž, ve které házenkáři bojují o co nejvýhodnější pozici pro play-off. „Ideální by samozřejmě bylo skončit na šestém místě, ale jsou tam další soupeři, kteří usilují o totéž," dodal Farář.

Házenkáři nacvičovali herní kombinaci v přátelských zápasech s druholigovým MHK Karviná a prvoligovou Ostravou. „V nich jsme ale nehráli na výsledek. Zápasy jsme pojali jako vyloženě cvičné, hrálo se na 3x dvacet minut, v každé dvacetiminutovce hrála jiná sestava s jiným gólmanem, aby to kluci dostali pořádně do krve," přibližoval Farář.

On, Lubomír Veřmiřovský, i hlavní trenér Radek Bartošic sledovali, jak hráči dokážou plnit pokyny a předvádět sehrané systémy. „Byly to zajímavé poznatky. Je důležité vidět, jak kluci dokážou reagovat na změnu způsoby hry soupeře, i když vám přátelák detailně nenasimuluje ostrý zápas. Ale věřím, že na pokračování sezony budeme dobře připraveni," prohlásil optimisticky Farář.

Už proto, že zranění hráči se dali dohromady, tedy oba pivoti Baníku, jak Libor Hanisch, který kvůli tomu musel oželet i sraz národního týmu, tak déle absentující Jan Užek. „Oba už trénují a měli by zasáhnout do hry. Bohužel ještě asi měsíc a půl nám bude chybět Tomáš Mlotek, který si zlomil malíček na noze. Musí odpočívat," objasnil Roman Farář.

Baníkovci vstupují do prvního týdne druhé části sezony, který pro ně bude hned nesmírně těžký a důležitý zároveň. Už dnes je totiž čeká čtvrtfinále Českého poháru, ve kterém změří síly s odvěkým rivalem ze Zubří. „Zubří si už letos z Karviné odvezlo dva ligové body, nechceme dopustit, aby se to opakovali i v poháru," pousmál se prezident HCB. Věří, že se hráči patřičně nahecují a odjezdí zápas na maximum. „Soupeř bude jako obvykle také nažhavený, přijedou určitě i fanoušci ze Zubří. Čeká nás těžký souboj, ale chceme v něm uspět, protože ve hře je už semifinále poháru a to se vyvíjí docela příznivě," připomenul Farář dosavadní postupy Lovosic, Jičína a sousedního Frýdku-Místku.

Zápas startuje v 18 hodin a házenkáři spoléhají na pomoc karvinských fandů, kteří by je mohli mezi nejlepší pohárový kvartet dotlačit.

Neméně důležitý souboj pak čeká baníkovce hned v neděli. Doma od 10.30 hodin přivítají Jičín a to bude bitva o čtyři body, protože se utkají sousedi v tabulce, kteří usilují o to, aby se vyhnuli osmému, popřípadě sedmému místu. „Nikdo nechce natrefit na největší favority extraligy hned ve čtvrtfinále play-off," souhlasí Farář. „Jak Jičín, tak Lovosice, se kterými bojujeme o šestý flek, máme doma, ale musíme v těch zápasech odvést naprosté maximum, abychom uspěli," zakončil Roman Farář.

Autor: Martin Ruščin Zdroj: http://karvinsky.denik.cz/ostatni_region/hazenkari-vstupuji-do-druhe-pulky-sezony-20160131.html