HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
so 6.2.2016 | ČSH

Novým prezidentem ČSH je pan Radek Bendl

Radek Bendl je novým prezidentem Českého svazu házené (ČSH), kterého zvolili delegáti mimořádné konference v Olomouci. Bývalý generální sekretář ČSH Radek Bendl získal ve druhém kole 66 hlasů od 127 zástupců klubů sdružených v ČSH, bývalý prezident z let 2002 až 2013 Jaroslav Chvalný obdržel 59 hlasů. Poslední kandidát Zdeněk Mičke získal v prvním kole 21 hlasů a do druhého nepostoupil. Ve funkci skončil po 32 měsících Aleš Pospíšil, který svaz vedl od června 2013.

Pocity jsou velmi milé a sympatické. Potěšilo mě, že už v prvním kole byla velká převaha hlasů na mé straně. Je to veliká úleva, ale už rovnou přemýšlím, jaké budou další kroky.

O nejbližších krocích

Házenou tlačí bota na více místech. Navážeme na to, kde jsme začali před více než dvěma roky, takže od podlahy a od mládeže. Jsou tam projekty, které jsme rozběhli a v nichž chceme pokračovat. Zaměříme se i na stránku marketingu, která je více spojená s národními týmy. Čeká nás hodně práce, protože je před námi hodně akcí.

O marketingu

Nejprve si musíme říct, co je vlastně náš produkt. A poté, jak ho zvednout. To neudělá svaz od stolu. Na tom musíme zapracovat úplně všichni. Tedy všech 174 klubů, které jsou ve svazu sdružené. Je to o práci celého hnutí, aby byla házená marketingově zajímavá.

K reprezentacím

Pracujeme s tím, co máme k dispozici. Naším jasným cílem je se pokusit postoupit v kategorii žen na mistrovství Evropy 2016 do Švédska, tak i mužů na světový šampionát 2017 do Francie. V červnu čekají národní týmu rozhodující zápasy. Pro postup uděláme vše.

Předvolební boj

Pro mě obrovská zkušenost. Šlo o osm týdnů vydatné práce, účastnil jsem se krajských konferencí. Jsem rád, že jsou volby za námi a že se můžeme soustředit na práci. Složení Exekutivy Českého svazu házené

Předseda Komise mládeže: Tomáš Augustýn
Předseda Trenérsko-metodické komise: Michal Barda
Předseda Reprezentační komise: Vladimír Haber
Předseda Komise rozhodčích: Vangelis Simu
Předseda Soutěžní komise: Jiří Žďárský
Předsedkyně Legislativně-právní komise: Liběna Šrámková
Členové bez portfeje: Miroslav Duda, Luboš Hübner

Průběh voleb do Exekutivy ČSH:

Komise mládeže:
Tomáš Augustýn 78 hlasů, Tomáš Černý 30 hlasů (nebyl zvolen); kandidaturu stáhli: Dita Dvořáková, Jaroslav Hudeček.
Trenérsko-metodická komise:
Michal Barda 94 hlasů, Dušan Poloz 11 hlasů (nebyl zvolen); kandidaturu stáhla: Ilona Hapková
Komise rozhodčích:
Vangelis Simu 89 hlasů; kandidaturu stáhl: Petr Novák
Legislativně-právní komise: Liběna Šrámková 102 hlasů. Reprezentační komise: Vladimír Haber 99 hlasů; kandidaturu stáhl: Libor Adámek.
Soutěžní komise: výsledky 2. kola: Jiří Žďárský 62 hlasů, Radek Beneš 43 hlasů. Výsledky 1. kola: Jiří Žďárský 58 hlasů, Radek Beneš 45 hlasů; kandidaturu stáhl: Antonín Levíček.
Bez portfeje: Miroslav Duda 82 hlasů, Luboš Hübner 60 hlasů (zvolen ve druhém kole); kandidaturu stáhli: Pavel Bochnia, Marek Mičkal, Vojtěch Srba.