HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
st 17.2.2016 | Redakce

Starší dorost ukončil zimní přípravu

Informace o průběhu zimní přípravy prvoligového týmu starších dorostenců nám poskytl jejich trenér, pan Radek Godál

Na konci zimní přípravy hráči st. dorostu odjeli na dvoudenní soustředění do Kostelce na Hané, odkud se přesunuli na turnaj do Litovle, kde bojovali o Zimní pohár města Litovle.

Do Kostelce na Hané jsme odjeli vyloženě na herní soustředění. Trénovali jsme zde 3 x denně a tréninky jsme směřovali k dopilování nácviku útočných herních kombinací a obranného systému. Na soustředění jsme měli i hráče z ml. dorostu Karviné a také dva hráče z Litovle, kteří budou u nás na jaře hostovat. Během dvou dnů jsme kromě tréninků stihli odehrát i dvě utkání proti domácímu celku mužů HK Kostelec na Hané.

První utkání jsme prohráli 35-27. Hráči hráli proti tomuto soupeři ze strachem, nebylo od nich vidět žádné nasazení, které budu od nich v zápasech očekávat a proto zaslouženě prohráli. Ve druhém utkání již hráči hráli tak, jak bych si představoval. S nasazením a bez zbytečného respektu. Domácím jsme prohru oplatili a vyhráli 32-28.
Celkově jsem tak byl s pobytem v Kostelci na Hané velmi spokojen. Domácí klub nám připravil výborné tréninkové podmínky. Vše bylo dobře zorganizováno a stihli jsme odehrát i dvě utkání.
Po tomto dvojutkání jsme se přesunuli na turnaj do Litovle. Zde jsme se postupně utkali s těmito soupeři:

HCB - Litovel 19:12 (10:4)
HCB - Chodov 20:9 (10:5)
HCB - Pardubice 27:10 (12:5)

Finále: HCB - Pov. Bystrica 13:11 (10:3)

Střelci branek HCB: Solák 16, Piwko 14, Hradil 12, Podhrazký 11, Wilczek 6, Mucha 6, Wozniak 4, Pláček 3, Rafaj 3, Sikora 2,Pilch 2.

Na tomto turnaji jsme tedy nakonec vyhráli a náš hráč Rostislav Podhrázský byl dokonce vyhlášen nejlepším hráčem turnaje.

S turnajem jsem celkově spokojen. Je však škoda, že se na poslední chvíli odhlásil celek Prešova a místo něj přijel celek Chodova. Proto jsme se na turnaji utkali s týmy druhé české ligy a byl tedy vidět zřetelný rozdíl mezi námi a ostatními soupeři. Hráči si však mohli vyzkoušet všechny herní kombinace a obranné varianty, kterým jsme se věnovali celou zimní přípravu. Finále proti MŠK Povážské Bystrici (1. slovenská extraliga st. dorostu) mělo již i určitou herní kvalitu. Hráči v něm zjistili že i po jednoznačném prvním poločase ještě nebývá vždy rozhodnuto a v druhém poločase, po velkém neproměňování, museli o celkové vítězství tvrdě bojovat

Na konci zimní přípravy víme, kde nás tzv. tlačí bota. Nebudu zde nikoho konkrétně jmenovat, protože hráči jistě sami moc dobře vědí, kteří musí přidat a kteří musí dokonce výrazně přidat. Nemůžeme se opírat o jednoho či dva hráče. Pouze kolektivním výkonem všech hráčů budeme moc uspět v jarní části.