HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
čt 21.7.2016 | Milan Novotný - www.extraligahazene.cz/

Karvinští házenkáři trénují přímo v centru města.

V příštím ročníku extraligy chtějí navázat na úspěšnou minulou sezonu

Čtvrté místo a vítězství v Českém poháru - to byla pro házenkáře HCB Karviná nadmíru úspěšná sezona. Nikdo nepočítal, že by tento tým mohl dosáhnout na tak pěkné výsledky. Po sedmém místě v základní části se Karviná stala „skokanem sezony“. Když už však byl nadšeně bojující tým na dohled pódia, byla bramborová medaile na druhou stranu zklamáním…

To už ale dávno přebolelo. Sezona byla zhodnocena jako nadprůměrně a v klubu panuje přesvědčení, že se tým bude o něco takového pokoušet i v příštím ročníku. Po boji o bronz s Hranicemi si Karvinští dali pár dní oraz. Potom se mužstvo začalo scházet, ale bylo to hlavně kvůli tomu, aby se udržovalo v patřičné kondici, ale zároveň to házenou moc nepřipomínalo.

„Běhalo se, posilovalo a dostalo se i na oblíbený fotbálek. Nechtěli jsme, aby to po minulé sezoně dopadlo tak, že by kluci dva měsíce leželi někde u vody,“ vyprávěl prezident klubu Roman Farář o červnové posezónní fázi. Po třítýdenní zasloužené dovolené se tento týden družstvo sešlo a pod vedením trenéra Radka Bartošice začala skutečná příprava na novou sezonu.

„Je to období, které nemá nikdo rád. Trénujeme v domácích podmínkách. Všechno - včetně rehabilitace a sauny - máme po ruce. V centru Karviné běháme v parku a jiné věci pilujeme na oválu jednoho gymnázia. Pozitivní je to, že fanoušci mohou hráče potkávat, jak makají. Možná koncem července vyrazíme na nějaký prodloužený tréninkový víkend. V další fázi bude příprava obsahovat několik přípravných zápasů a pár turnajů,“ pokračoval muž, který kromě řady funkcí v klubu vypomůže i na hřišti.

V příští sezoně už nebude v karvinském celku účinkovat gólman Vítězslav Schams, který posílil extraligového nováčka z Nového Veselí. „Jinak by měl kádr zůstat v podstatě stejný. Co se týká mě, tak už bych hrát nechtěl. Dělám všechno proto, aby se tým ještě posílil a já nemusel na pivotu zaskakovat. Na podzim mi bude třiačtyřicet. Už se na to nedá moc dívat a pak to taky bolí,“ dodal Roman Farář.