HCB Karviná
Zápasy
so 22.10.2016 |

Ze Zubří si tentokrát body nevezeme

Zápasové menu

Odplata za vyřazení v loňském čtvrtfinále play-off se Zubřanům podařila. V sobotním zápase šli házenkáři Zubří za vítězstvím od první minuty a nakonec z toho byla jejich vysoká výhra (32:25).

Motivaci na sobotní domácí zápas nemuseli Zubřané příliš dlouho hledat. Byli jsme to toiž my, kdo jim vystavil stopku v posledních dvou ročnících play-off a Valaši nám tedy měli co vracet. A v úvodu to bylo znát. Začali velmi dobře a rychle si vypracovali tříbrankový náskok. Nám se příliš nevedlo a zejména v obraně jsme měli rezervy.

Do druhého poločasu jsme lépe vstoupili my. Čtyřmi brankami v řadě jsme se dostali na rozdíl jediného gólu. Víc nám ale domácí nepovolili. Díky trefám Rečka a Šlachty Valaši opět odskočili na rozdíl čtyř bodů. Jistá zápletka mohla přijít ve 47. minutě. Po třetím vyloučení dostal červenou kartu lídr obrany hostů Říha. Následnou přesilovku jsme však nevyužili, dokonce jsme ji prohráli 0:2 a o zápase bylo takřka rozhodnuto. Házenkáři domácích nakonec v poklidu dokráčeli k sedmibrankovému vítězství.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Andrej Titkov, trenér HC ROBE Zubří: "Myslím, že jsme v dnešním utkání byli lepším družstvem. Využili jsme toho, že Karviná v současnosti nemá střelce z dálky typu Veřmiřovský, který nám dělal vloni nemalé problémy. Nepovedl se nám pouze vstup do druhého poločasu, kdy jsme hosty nechali se vrátit do utkání. V závěru, i přes vyloučení lídra obrany Říhy, jsme si vybudovali dostatečný náskok, aby byl závěr utkání poklidný."

Alexander Radčenko, spojka HCB Karviná: "Neměli jsme dobrý vstup do utkání a celý první poločas jsme dotahovali náskok domácích. V závěru prvního poločasu jsme vytáhli agresivní obranu 2:4, která zastavila narůstání skóre ve prospěch domácích. Měli jsme také dobrý vstup do druhého poločasu, kdy jsme domácí domácí dokázali stáhnout na rozdíl jednoho gólu. Potom se však projevila větší vyrovnanost kádru domácích."

Radek Bartošic, trenér HCB: "Zubří vyšel vstup do zápasu, kdy z křídla uteklo hned na tři nula. Nedařilo se nám ani ubránit jejich spojky, čímž vznikl poločasový náskok domácích. Začátek druhého poločasu nám vyšel, dostali jsme se na rozdílový gól. Pak ale u nás došlo k vyloučení, díky kterému se Zubřané opět odrazili a rozhodli zápas".