HCB Karviná
Zápasy
so 10.12.2016 |

Vezeme body z Jičína!

Zápasové menu

Jičínská tvrz po třech letech dobita.

Do utkání v Jičíně, ve kterém se hraje vždy velmi těžce, jsme vstoupili dobře. Po pěkné kombinaci Radčenko - Jan Užek jsme se ujali vedení. Jičín ale rychle vyrovnal a celý první poločas se pak odehrával ve stejném duchu. Velmi vyrovnaný souboj, ve kterém neměl nikdo navrch. Před zápasem se Lukáš Frančík zmínil o tom, že je třeba si pohlídat hlavně jičínskou pravou stranu - tedy nám dobře známé Krahulce a Šulce. Nicméně právě toto se nám vůbec nevedlo, když zmínění dva hráči domácích zaznamenali dohromady 10 branek. Na naší straně nejvíce zatížil brankové konto Jičína Lukáš Frančík, který se trefil čtyřikrát. Příliš se nevedlo brankářům na obou stranách a tak se po přestřelce šlo do šaten za vyrovnaného stavu 17:17.

Druhý poločas se od toho prvního příliš nelišil. Snad jen obě obrany - jak jičínská 1 - 5 tak naše 0 - 6 byly o něco úspěšnější. Skóre se opět přelívalo z jedné strany na druhou stav byl stále velmi vyrovnaný. Smolný okamžik pro domácí nastal v 35. minutě kdy špatně došlápl Krahulec a musel jít na lavičku. Pro vývoj utkání to ale nemělo příliš vliv. Vyrovnaný boj pokračoval. A tak opět musela rozhodnout až poslední desetiminutovka. Na jejím začátku jsme po přesných trefách Tomáše Mlotka a Marka Monczky šli do dvoubrankového vedení 25:27. A poté se odehrála kuriózní situace. Rozhodčí vyloučili najednou oba naše pivoty a poslali nás na dvě minuty do čtyř. A Honza Užek byl vyloučený dokonce potřetí a to pro něj znamenalo stopku. V této přesilovce domácí dvěma trefami srovnali na 27:27 a drama mohlo pokračovat. Hned po tom, co jsme začali hrát opět v plném počtu jsme dokázali během chvilky třikrát skórovat a vytvořili si velmi nadějnou pozici do koncovky. V 57. minutě, za stavu 28:30, byl potřetí vyloučen za jeden z mnoha společných soubojů na pivotu i Libor Hanisch a viděl také červenou kartu. Za malou chvíli na to byl vyloučen i Saša Radčenko a my hráli opět ve čtyřech! Domácí už ale tuto výhodu nedokázali využít ke srovnání a poslední slovo utkání měl Tomáš Mlotek, který pěkně proměnil nához nad brankoviště od Honzy Plačka v poslední branku do sítě domácích.

Vezeme tak z Jičína velmi důležité dva body. Víme že v Jičíně se nikdy nehraje snadno a o to jsou tyto body cennější. Poslední letošní extraligové utkání budeme hrát příští neděli na domácí palubovce s Brnem, které dnes dokázalo v dramatickém souboji přetlačit Lovosice. Jste srdečně zváni.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Petr Babák, trenér HBC Ronal Jičín: „Gratuluji soupeři k zaslouženému vítězství, dnes jsme byli horším týmem. Nevím, jestli jsme mysleli, že to po vítězství v Lovosicích přijde samo. Byli jsme horší v obranné činnosti. Připravovali jsme se na spolupráci Radčenka s pivoty, bohužel jsme to nedokázali ubránit. Karviná zaslouženě vyhrála.“

Marek Michalisko, trenér HCB Karviná: „Jsme šťastní, dlouho jsme tu nevyhráli a vyhrát jsme dnes samozřejmě chtěli. Minulý týden jsme po tragickém výkonu pokazili naši sérii, kterou jsme měli. Ztracené body z domácí prostředí jsme chtěli získat dnes v Jičíně a to se nám podařilo. Jak říkám, jsme za to opravdu šťastní. Liga je velmi vyrovnaná, všichni to vidí, takže každý bod je důležitý.“