HCB Karviná
Zápasy
ne 19.2.2017 |

Body jsme přenechali Dukle

Zápasové menu

Ani třetí letošní utkání se nám nepovedlo a zatím jen marně hledáme formu, kterou jsme měli v prosinci loňského roku.

Dukla se hned od začátku ujala vedení a měla navrch. Přes to, že se náš tým pečlivě celý týden věnoval taktické přípravě na toto důležité utkání, nedařilo se tuto přípravu přenést na hřiště. Hráči tak podle slov trenérů neplnili to, co měli naordinované a naopak po zbytečných technických chybách vybízeli hosty ke snadnému skórování. Nedařilo se nám zachytávat druhou vlnu útoku domácích a ti svůj náskok snadno navyšovali. Ve dvanácté minutě byl stav už 9:3 v náš neprospěch. Poté se nám sice podařilo nakrátko kontrovat vykřesat přece jen naději na možný zvrat. Podařenou sérií branek jsme snížili na 7:10, nicméně domácí žádné zdramatizování nepřipustili. Do konce poločasu totiž vedení opět navýšili na 19:12.

Druhý poločas na vývoji utkání nic nezměnil. Hosté byli "v laufu" a nám se nevedlo nic. Trápili jsme se při hře na postavenou obranu a zbytečně ztracené míče rychle končili v naší brance. V padesáté minutě domácí vedli rozdílem jedenácti branek od velkého debaklu nás nakonec zachránilo polevení domácích v koncovce. To nám umožnilo aspoň kosmeticky snížit na konečný rozdíl pěti branek.

Náš nelehký los poslední doby pokračuje i příští týden. To budeme hostit našeho tradičního rivala ze Zubří, který je na rozdíl od nás ve velké herní pohodě. V pátek si totiž poradilo lehce s Lovosicemi, když jim uštědřilo debakl 36:20. Musíme se tedy do neděle pořádně připravit a namotivovat na tento další nelehký duel.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Jan Josef, trenér HC Dukla Praha: „Náš vstup do utkání byl trochu rozpačitý, ale po uklidnění jsme předváděli svoji hru. Musím kvitovat velmi dobrou obranu na pivoty soupeře, na to jsme se připravovali. A vycházelo nám to. Klasicky nám dobře fungoval přechod do druhé vlny, top výkony předvedla trojice Sviták, Syřínek a Šůstek. Standardní výkon na své poměry předvedl domácí kapitán Petržala. Z mého pohledu mi vadí polevení v závěru, díky kterému soupeř snížil. Myslím, že rozdíl měl být větší.“

Alexandr Radčenko, trenér HCB Karviná: „Z naší strany to byl jednoznačně trapný výkon. Kluci totálně neplnili to, co měli. Připravovali jsme se celý týden, ale nic jsme z toho nepředvedli. Domácí byli lepší ve všech směrech, v agresivitě, v důrazu. Chtěli vyhrát. U nás to byla tragédie.“