HCB Karviná
Zápasy
ne 26.2.2017 |

Vybojované body se Zubřím

Zápasové menu

Dnes se odehrálo na naší palubovce další z řady vyhrocených derby s našim odvěkým rivalem, týmem ze Zubří.

Hned od začátku se začalo dost zostra. Rozhodčí rychle rozdali žluté karty a snažili se tím trochu přibrzdit namotivované hráče. Na palubovce se, ostatně jako vždy se Zubřím, odehrávala řada soubojů o každý míč a o každou branku. Dlouho byli spíše úspěšnější hosté, kteří se prosazovali snáze. My měli problém se přes důraznou obranu hostí prosadit a tak jsme to vynahrazovali rychlým pohybem a snahou o rychlé tahání útoků do nepostavené obrany hostů. To se nám dařilo a tyto útoky nejčastěji zakončoval Lukáš Frančík, který se také stal posléze nejlepším střelcem duelu s devíti brankami.

Těsně před koncem poločasu jsme dostali příležitost čtyřminutové přesilovky když si šel na dva na sebe navazující tresty sednout hostující Václav. Do poločasu jme to ještě nedokázali využít, ale na začátku druhé půle už ano. Dali jsme dvě rychlé dvě branky, dostali se do vedení a nastartovali tak cestu za dvěma body. Hosté totiž dlouhých jedenáct minut nedokázali překonat naši obranu, která do druhé půlky zápasu vstoupila velmi dobře. Řada střel hostů skončila na blocích našich obránců a co prošlo tak pochytal Petr Mokroš, který se dnes rozchytal k výbornému výkonu. Ve 41. minutě byl stav 21:12 a o chvíli později už to bylo o deset branek - 23:13. Takže dnešní zápas rozhodla naše velmi povedená první polovina druhého poločasu kdy nám vycházelo vše a hostům naopak nic. Poté už se v podstatě jen dohrávalo a o tom, že dnes zůstanou oba body doma už bylo rozhodnuto.

Další utkání extraligy budeme hrát ve středu v Plzni a to v nezvyklém čase 20:15 před televizními kamerami ČT sport.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Alexandr Radčenko, hrající asistent trenéra HCB Karviná: „Dnes musím kluky pochválit. Hráli to, co jsme si domluvili a konečně zahráli jako tým. Začátek byl sice nervózní, ale později už to šlo. Dařilo se nám pohybem roztahovat obranu hostů. Druhý poločas nám všechno vycházelo a hodně pomohl Peťa Mokroš, který to dneska zavřel. Jen škoda zranění Honzy Užeka, ale snad to nebude nic vážného“.

Fotogalerie