HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
čt 1.6.2017 | Redakce

”Příští sezónu budeme silnější” říká prezident klubu

Přišel správný čas na to abychom si s prezidentem klubu klubu popovídali o sezóně uplynulé a o výhledu na sezónu příští.

Je to zhruba čtvrt roku co jste se ujal funkce prezidenta klubu HCB Karviná. Při té příležitosti jsme si tehdy trochu povídali a Vy jste řekl, že máte představy a vizi o tom, jak by klub mohl nebo měl fungovat. Daří se Vám je naplňovat?
Myslím že posun je každopádně poznat. Začátek byl o jakémsi přejímání funkcí, rozdělování práce a tak. To vše se nám podařilo provést, ujasnili jsme si kdo co bude dělat a podařilo se nám i stabilizovat kádr. Samozřejmě není vše dokonalé, například bychom potřebovali člověka na práci manažera, prostě člověka, který by dobře zvládal marketing a všechny podobné záležitosti. Ale na všem, co je třeba, se už pracuje a postupně nám to krystalizuje. Začíná se nám dařit a pracujeme na některých nových věcech. Máme v tisku katalog, který shrne naši prezentaci a představí naše možnosti, které můžeme případným sponzorům. Uzavřeli jsme smlouvu s firmou Media Walk, která bude zastřešovat veškeré propagační, reklamní materiály a podobně. Myslím si, že to je krok dobrým směrem.

Zastavme se teď u uplynulé sezóny. Byli jste s ní v klubu spokojeni?
Abych pravdu řekl, tak konec sezony se nám příliš nepovedl. Před sezónou byl sice hlavní cíl dostat se do play off, tedy do osmého místa. To se v podstatě bez problémů povedlo, nicméně čtvrtfinálová série mohla dopadnout lépe. Sice jsme Lovosicím vzdorovali, doma odehráli dvě podařená utkání, ale ten poslední krok k postupu do semifinále se nám nepovedl. Poté bylo zklamání hráčů z toho že nepostoupili dále, natolik znát, že se jim vůbec nepovedla série s Jičínem. Nebo tedy hlavně její první utkání v Jičíně. Na druhou stranu je fakt, že jsme hráli v podstatě v sedmi osmi lidech celou sezónu a tak s umístěním nemůžeme být nespokojeni. A to se na konci sezóny projevilo když se nám zranil Honza Užek, nějakou dobu byl mimo i Slávek Mlotek a třeba Marek Monczka měl problémy s rukou a hrál se sebezapřením. Takže jsme byli rádi, že sezóna je u konce a teď můžeme v klidu pracovat nad sezónou příští.

Další otázka se tedy nabízí - jaké budou změny v kádru?
Tak na tuto otázku odpovím zatím jen z poloviny. Mohu Vám prozradit kdo odchází - jednak je to Libor Hanisch, který rozšíří v Dessau, týmu druhé bundesligy, malou karvinskou enklávu. Působí tam už totiž Tomáš Pavlíček, Marek Vančo a Radek Sliwka. A je třeba říct, že všichni tři patří opravdu k oporám týmu. A teď se tedy k nim připojí i Libor. Dalším je Lukáš Frančík, který odchází do týmu polské Super ligy Gornika Zabrze, kde se moc zalíbil při nedávném přáteláku. Setká se tam jednak s brankářem Martinem Galiou a také trenérem Trtíkem, který bude tento tým v nové sezóně vést. A právě do tohoto klubu se vrací i brankář Przemysław Witkowski, který byl u nás na hostování. A posledním kdo odešel je Saša Radčenko. Ten se vrací na východ Slovenska. Kývl totiž na nabídku, že bude v Prešově asistentem trenéra v tamním regionálním centru pro mladé házenkáře. Samozřejmě chystáme i posily a myslím, že kádr pro příští sezónu bude o poznání silnější než letos. Nicméně tyto posily představíme všechny najednou na tiskové konferenci, kterou uspořádáme nejpozději do poloviny června.

A máte nějaké představy i o tom co dál? Rýsuje se třeba někdo z dorostů?
Určitě. Zrovna nedávno jsme podepisovali s šesti kluky smlouvu a věřím, že mají velké šance se postupně prosadit do kádru A týmu. Rozhlížíme se samozřejmě i po okolí a určitě jsou šikovní kluci i v blízkých klubech. Myslím si, že se není proč bát, že nevyrostou další nadějní kluci.

Možná nakonec ještě jedna otázka - jak se daří finančně zajistit chod klubu na příští sezónu?
Rýsuje se nám to dobře. Pro příští sezónu budeme zajištěni ale my bychom chtěli víc. Chtěli bychom zatraktivnit utkání, dělat různé akce pro fanoušky, přestávkové programy, spolupracovat více s fanklubem. Prostě být celkově aktivnější a přitáhnout do haly zase zpátky co nejvíc lidí. K tomu je samozřejmě jako první třeba se prezentovat dobrou házenou ale i ty věci kolem toho jsou důležité. Chtěli bychom například udělat ve městě nějaký velký poutač s pozvánkou na utkání atd.

Děkuji Vám za rozhovor a nezbývá než Vám popřát ať se vám práce daří.