HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
so 3.6.2017 | Redakce

Challenge setkání trenérů mládeže zemí V4

Zapojili jsme se do zajímavého mezinárodního projektu pro trenéry mládeže ze zemí Visegrádské čtyřky. A v rámci tohoto projektu se uskuteční ve dnech 27. až 29.6. workshop v Prešově.

Partneři projektu:

- SBS Eger Esterházy rekreační a sportovní sdružení

Website: www.handballeger.hu

- Handball Club Baník Karviná / CZ /

Website: www.hcbkarvina.cz

- SPR Stowarzyszenie piłka Ręcznej Stal Mielec z Siedziba w Mielcu

Stal Mielec SPR / PL /

Website: www.sprstal.mielec.pl

  Hlavní cíl projektu:

  Hlavním cílem našeho projektu je změnit pohled na sportovní soustředění, pokud jde o komplexnější přístup a zohlednění všech aspektů zdraví, fyzického a psychického rozvoje mladých lidí.

Konkrétní výstupy projektu:

  - Prostřednictvím workshopů trenérů mládeže nabízet nové a inovativní pohledy na tréninkové procesy s ohledem na vyváženost všech složek sportovního tréninku.

- Přednáškami na téma sportovní psychologie, pedagogiky, didaktiky sportu, zdravé výživy, relaxace a aktivního odpočinu chceme představit komplexní a inovativní přístup ke vzdělávání vzhledem na probíhající vývoj mladistvých.

- Prostřednictvím mezinárodní konference s cílem sdílet znalosti a zkušenosti s širší sportovní veřejnosti a významnými představiteli (zástupci Národní svazů házené).

Cílem seminářů a konference je seznámit nejširší odbornou veřejnost pracující s mládeží v oblasti sportu (nejen házené) o komplexním, inovativním přístupu který má pozitivní vliv na rozvoj sebepoznání, zlepšení fyzických, komunikačních a interaktivních dovedností a tím zabezpečit harmonický a vyvážený zdravý vývoj mladých sportovců.

Cílové skupiny:

Trenéři mládeže mladších žáků, starších žáků, mladších a starších dorostenců, sportovní psychologové, učitelé tělesné výchovy, a to především základních a středních škol učitele, zástupci Národních svazů házené a sportovní pedagogové.