HCB Karviná
klubové informace
po 21.8.2017 | Redakce

Hodnocení proběhlého turnaje

Turnaj, který jsme pořádali pod názvem Karviná Cup 2017 je za námi. A tak je ten správný čas je trochu zhodnotit a shrnout.

Pod stejným názvem pořádal náš klub řadu let mládežnický turnaj s velkým počtem účastníků. Nyní jsme se snažili na něj tak trochu navázat, ale jiným způsobem. Vedení klubu a trenérům totiž nešlo primárně o uspořádání mega turnaje, ale o kvalitu družstev. Proto bylo pozváno do každé kategorie 6 družstev. Bohužel v mladším dorostu startovalo pouze 5 týmů, protože družstvo Gornika Zabrze nedokázalo, vinou zranění hráčů, vyslat svůj celek na náš turnaj. Ti, co pozvání přijali, v průběhu turnaje nešetřili chválou. Jednak nad bezproblémovou organizací tak nad herní kvalitou turnaje. A v podstatě všichni potvrdili, že by příští rok rádi přijeli opět. Myslím, že to je nejlepší vizitkou toho, že se náš záměr uspořádat kvalitní přípravný turnaj povedl. Což ostatně potvrdil svými slovy na zakončení turnaje prezident klubu pan Truhlář, který společně s Nemanjou Marjanovičem a Honzou Užekem předával ceny zúčastněným týmům.

Turnaj mladšího dorostu pohledem trenéra Jaroslava Hudečka:

Pro družstvo mladšího dorostu, které má v současné době 22 hráčů, to byl první ostrý test. Hráči se teprve herně hledají, protože z loňského ročníku zůstalo v družstvu pouze 6 hráčů. I přes tuto skutečnost musím vyjádřit hráčům velkou pochvalu za předvedený výkon. V průběhu turnaje se na hřišti vystřídali prakticky všichni a svým přístupem i hrou určitě nezklamali. Tahounem družstva a nejlepším střelcem turnaje se stal Jakub Rumian, který u nás hostuje z Hranic na Moravě a na své konto si připsal 41 branek! Jde o velice talentovaného hráče, který svým věkem patří ještě do kategorie starších žáků. Svým výkonem na sebe upozornil Široký na levém křídle, Pinkas na střední spojce, Ciboran na pivotu a samozřejmě i ti starší a zkušenější Hála, Bílek, Vyroubal, Halama, Pružinský a další. Jednotlivá utkání nám ukázala co ještě do mistrovské soutěže musíme zlepšit. Právě herní výpadky v některých fázích zápasů nám připravily zbytečné porážky s FM o jedinou branku 22 : 23. V utkání s družstvem Topolčan, nás postihl v závěru utkání výpadek v naší přesilové hře 6 : 5, kterou jsme prohráli 0 : 2 a technická chyba, kterou soupeř potrestal z rychlého útoku, byla příčinou otočení výsledku z plus jedné branky, na mínus 2. Utkání jsme pak prohráli 24 : 27 a jsem přesvědčený, že tyto porážky nás stály případné vítězství v turnaji. Konečné třetí místo je velice hezké, ale mohlo to být ještě lepší.

Turnaj staršího dorostu pohledem trenéra Radka Godála:

Pokud se mám vyjádřit ke skončenému ročníku Karviná CUP 2017, tak bych své hodnocení rozdělil na dva body. Za prvé jsem rád, že se házenkářskému klubu HCB Karviná podařilo navázat na v nedávné minulosti velmi prestižní turnaj Karviná CUP. Tímto bych chtěl VŠEM, kteří se na organizaci turnaje podíleli srdečně poděkovat. Poděkování patří především Moravskoslezskému kraji a městu Karviná, jejich finanční pomoc výrazně přispěla na kvalitě mezinárodního turnaje, ale i našim dalším sponzorům, dobrovolníkům, fanouškům. Nerad bych na někoho zapomněl. Během turnaje, jsme od týmů, slyšeli velmi pozitivní ohlasy, to nás samozřejmě těší, ale zároveň i zavazuje pro příští ročník. Pokud se mám vyjádřit k výkonu mých svěřenců, jsem spokojen, když jsme na turnaji, ani jednou neprohráli a celý turnaj vyhráli. Víc než první místo, mně však potěšil kolektivní výkon a předvedená hra. Do turnaje jsme vstupovali přímo z hrubé přípravy, takže se jednalo o náš první herní test, což se v utkáních někdy projevilo, ale aspoň v současné době víme, kterým směrem se v přípravě ještě zaměřit. Kluci však ke každému utkání přistoupili zodpovědně a zápasy si náležitě sportovně užili.

Na fotky ze zakončení turnaje se můžete podívat v naší fotogalerii.