HCB Karviná
Zápasy
ne 12.11.2017 |

Dobrá obrana je základ k vítězství!

Zápasové menu

Dnešní dopoledne patřilo na karvinské hale házené přímému souboji o druhé v tabulce extraligy. Hostili jsme totiž Jičín, který byl o pouhý bod před námi na druhém místě. bylo tedy jasné, že pokud dnes zvítězíme, vystřídáme právě naše hosty na druhém místě za Zubřím.

Důležitost utkání jako by na začátku svazovala ruce hráčům na obou stranách palubovky. Začátek byl totiž nervózní a dlouho se nikdo nemohl prosadit. Hosté si sice vypracovali šance ale proti byl Nemanja Marjanovič a my naopak zakončovali velmi nepřesně. První branku utkání tak vsítil Slávek Mlotek až v šesté minutě. Hosté se poprvé prosadili v minutě osmé, když přesně zamířil Radek Král. Potom už se hráči trochu uklidnili ale o poznání lépe na tom byli ti naši. V patnácté minutě jsme vedli 6:2. Tento povedený začátek byl velmi důležitý pro další vývoj utkání. Dnes nám dobře fungovala obrana, byla pohyblivá, dostatečně agresivní a nedopřála střelcům hostů prostor ke střelbě. A co přes ni přešlo, tak často pochytal Nemo.

Náš náskok tak pomalu narůstal a do poločasu to bylo 17:11. Na začátku druhého poločasu se snažili hosté s utkáním ještě něco udělat. Nakrátko vykřesali jiskru naděje když snížili na rozdíl čtyř branek (18:14) ale pak zase začali úřadovat i naši střelci. Velký problém dělal obraně Jičína pivot Tymoteusz Piątek, který podstoupil na brankovišti řadu soubojů, dařilo se mu skórovat nebo se na něm obrana Jičína vyfaulovala. Nařízené sedmičky pak s jistotou proměňoval Michal Brůna.

Prostě jsme vývoj utkání měli ve své moci a přesto, že jsme, zejména při přechodu do rychlého útoku, vytvořili dost technických chyb, jsme nedovolili hostům už nijak zdramatizovat zápas. Už nějakých deset minut před koncem pustil trenér Michalisko na palubovku hráče z lavičky a hráči základní sestavy tak mohli trochu pošetřit síly před středečním pohárovým utkáním.

Připsali jsme si tak velmi důležité vítězství a příští týden budeme hrát v Zubří, respektive v Rožnově kde teď Zubří hraje svá domácí utkání, o první místo v extralize! Ale už ve středu 15.11.2017 v 18 hodin budeme hrát jakousi generálku, protože se stejní soupeři utkají na naší palubovce v osmifinále Českého poháru.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Marek Michalisko, trenér HCB:
Začátek utkání byl z obou stran nervóznější, byly tam nějaké žluté karty vyloučení. Potom jsme se přece jen rozjeli, udělali si náskok nějakých pět, šest branek. Výborný výkon podal Nemo v brance a podržel nás tak. Gólmani hostů taky něco pochytali nicméně myslím si, že dnes je Nemo předčil. V druhém poločase jsme si to udržovali, prostřídali jsme. Jen je škoda že po prostřídaní ještě přece jen jde kvalita dolů. Ale hráči druhého sledu aspoň získávají nějaké zkušenosti, herní minuty.

Petr Mašát, trenér HBC Jičín:Karviná se na nás dobře připravila a nám se vůbec nedařilo v útoku. Myslím, že soupeř z nás měl před utkáním respekt. Prvních pět minut bylo hodně nervózních. My jsme nedokázali šance proměňovat, oni svoji nervozitu přestáli. Nám se bohužel nedařil postupný útok a nedokázali jsme se prosazovat ani z dálky. Po přestávce jsme výsledek stáhli, ale soupeř nám znovu odskočil. Karviná vyhrála zcela zaslouženě.

Fotogalerie