HCB Karviná
Zápasy
čt 16.11.2017 |

V poháru postupujeme dál!

Zápasové menu

Od osmifinálového souboje se Zubřím se očekával napínavý boj ale realita předčila očekávaní. Na obou stranách výborné obrany a ještě lepší brankáři a vše gradovalo v sedmičkovém rozstřelu.

Ještě před prvním hvizdem se odehrála slavnostní událost. Hráči A týmu a členové klubu totiž věnovali dvacet tisíc korun spolku Svatá Barbora. To pomáhá dětem, kterým zemřel jeden z rodičů na následky pracovního úrazu, většinou v hornictví. Poté už se mohl rozjet zápas, který byl fanoušky s napětí očekáván - jak dopadne souboj aktuálního lídra tabulky s týmem druhým? Na to mělo odpovědět následujících cca 90 minut.

obrázek

Začátek vyšel o něco lépe nám. Ujali jsme se záhy vedení 2:0 a to nám vydrželo cca do 15. minuty. Je ale třeba říct, že branky na obou stranách přibývaly velmi pomalu. Obě obrany hrály velmi pozorně agresivně, na hranici povolené tvrdosti a někdy i za ní.

obrázek

A také jak Marjanovič v naší brance tak Malina v té hostující se překonávali. Velmi často si na nich vylámali střelci zuby i ve vyložených pozicích. Nebylo tedy vůbec překvapením, že ve 28. minutě byl stav pouze 7:6 v náš prospěch. Koncovka prvního poločasu nám ale hrubě nevyšla. Třemi školáckými chybami jsme vyloženě nabili hráčům Zubří a ti po rychlých útocích otočili na poločasový stav 7:9 v náš neprospěch.

Celý druhý poločas byl podobný tomu prvnímu - obrany a gólmani toho útočníkům moc nepovolili a vedení se pomalu přelévalo z jedné strany na druhou. Vypjatý zápas plný emocí tak spěl do dramatické koncovky. V 51. minutě jsme vedli 15:14 a poté jsme dlouhých pět minut nedokázali překonat obranu Zubří. To tak dvěma brankami otočilo vývoj a najednou jsme to byli my, kdo před koncovkou tahal za kratší konec. V 55. minutě si vzal trenér Michalisko time out a hned z následujícího útoku vyrovnal z krásně nadhazovačky Nedoma. Poté ještě dvakrát šli hosté do vedení o jedinou branku a my vždy dokázali kontrovat. V poslední minutě srovnával opět Nedoma, který si své jediné dva branky schovával na opravdu rozhodující momenty a utkání tak dospělo po vyrovnaném stavu k sedmičkovému rozstřelu. Ostatně jako už mnohokrát se stejným soupeřem...

I tento rozstřel byl velmi dramatický a napětí v hale stoupalo. Zatímco Zubřané byli úspěšní tak na naší straně jednou minul branku Nedoma. A tak šel Nemo do branky k poslední sedmičce ve velmi těžké situaci - stál proti němu nejlepší střelec hostů v základní hrací době - Douda a pokud jsme chtěli postoupit, tak nesměl uspět. A právě do této chvíle si náš gólman nechal velmi důležitý zákrok - bylo srovnáno a rozstřel pokračoval systémem "náhlé smrti".

obrázek

Tentokrát zahajovali hosté a na značku sedmimetrového hodu se postavil Pich, který už proměnil svou sedmičku v první sérii. Nemo byl ale podruhé v řadě úspěšný a tak mohl náš postup ztvrdit Marek Monczka a také to udělal. V hale vybuchl gejzír postupové radosti a na hráčích i divácích bylo vidět jakou mají z tohoto postupu do čtvrfinále ČP mají radost.

obrázek

Stejní soupeři si duel zopakují v sobotu v Rožnově, v místě zuberského azylu po dobu rekonstrukce haly v Zubří. Budeme opět úspěšní nebo nám Zubří porážku oplatí: Uvidíme v sobotu po osmnácté hodině.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Marek Michalisko, trenér HCB Karviná:
Dnes dostali při absenci, Brůny, Zbránka a třeba i Tomáše Mlotka dost prostoru další hráči. Ale od toho jsou v kádru a dnes ukázali, že na to mají. Máme dost široký kádr a rádi během sezony rozložíme síly na více lidí. Takový průběh a šťastný konec může mladé jen nakopnout. Dnes byli oba gólmani výborní. Ani jedné straně nešel útok, ale to s tím právě souvisí. Ofenzivám se nedařilo, brankářům ano. Z toho pramenilo skóre jako někdy ze 70. let. My jsme v první půli neproměnili celou řadu vyložených příležitostí, ale byl to opravdu souboj gólmanů. Nemo nás neskutečně podržel v celém utkání,

Andrej Titkov, trenér HC Zubří:
Padlo málo branek a asi to bylo tím, že se ani jedna strana navzájem nepřekvapila, ale hlavní podíl na tom měli výborní gólmani. Do soboty se musíme hlavně oklepat z nešťastného závěru a do zápasu jít s tím, že můžeme v pohodě vyhrát. Ale bude to chtít samozřejmě zlepšit ofenzivu.

Fotogalerie