HCB Karviná
Zápasy
ne 26.11.2017 |

”Povinné” body zůstaly doma

Zápasové menu

Byť jsme si vědomi vyrovnaností letošní extraligy tak jsme si v souboji s posledními Strakonicemi nepřipouštěli nic jiného než zisk obou bodů. A to se také stalo po vcelku jednoznačném průběhu.

Hned od začátku jsme potvrzovali roli favorita. Na brankovišti se dvakrát prosadil Piątek a vzápětí proměnil dva brejky Zbránek. Stav byl tak 4:0 už ve čtvrté minutě. Hosté se ale záhy zvedli, dotáhli se na 4:3 a poté na 7:6 ve dvanácté minutě. Nicméně jejich odpor jsme v dalším průběhu už překonali a náskok narůstal v náš prospěch. Ve 23. minutě to bylo 17:8 a do hry mohli na naší straně postupně nastupovat hráči tzv. druhého sledu a získávat další cenné extraligové zkušenosti. Do útoku se zapojoval například Solák, který letos hraje spíše v obraně a příležitost "chytil za pačesy". Dal totiž dnes šest branek a stal se tak našim nejlepším střelcem. Podobně s poskytnutou šancí naložil Drzyzga, autor čtyř branek.

Takže v druhém poločase jsme i přes tyto změny v sestavě dokráčeli k výraznému vítězství o dvanáct branek a nyní se již musíme plně soustředit na další utkání. To bude totiž nesmírně důležité a těžké - v sobotu 2.12. v 16:30 hodin budeme hrát v Praze proti Dukle. Ta dnes získala bod na horké plzeňské půdě a potvrdila že její forma má vzestupnou tendenci.

Foto: Daniel Hojník.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Marek Michalisko, trenér HCB: Myslím, že dnes rozhodla kvalita. Na Strakonice jsme se připravili dobře, nic jsme nepodcenili a na place to šlo vidět. Akorát mě mrzí, že hra nebyla plynulá. Mohl za to zbytečně velký počet vyloučení (7:9), přitom na place se to nijak „neřezalo“ a šlo o běžný zápas. Pozitivem je, že jsme do hry nasadili naše mladé, které bych chtěl speciálně pochválit. Chytili svou šanci za pačesy, v takových zápasech mohou hodně získat“.

Fotogalerie