HCB Karviná
Extraliga
pá 2.2.2018 | http://www.extraligahazene.cz,

Extraliga má partnera. Házenou by měl „sňatek“ zviditelnit

Od víkendového 14. kola ponese nejvyšší česká soutěž mužů název Strabag Rail extraliga. O partnerství se zasloužili zástupci Asociace ligových klubů házené (ALKH) a slibují si od něj mimo jiné zviditelnění svého sportu v médiích.

Fanoušci se mohou těšit, že se bude o házené víc psát a mluvit. Na sportovním kanálu ČT4 se ve zbytku letošní sezony počítá minimálně s patnácti přímými přenosy. Vedle toho mají být v televizních Sportovních zprávách zajištěny souhrny všech kol Strabag Rail extraligy.

Smlouva je podepsaná na tento kalendářní rok s opcí na dohrání ročníku 2018/19. ALPK se při jednání s novým partnerem shodla, že veškeré finanční prostředky získané z projektu budou věnovány výhradně na podporu a propagaci házené, nikoliv ve prospěch klubů.

„Několik let se extraliga hrála bez partnera. ALKH o jeho potřebě jednala s Českým svazem házené, ale asociace se pak sama chopila iniciativy a podařilo se nám partnera sehnat,“ řekl jeden ze zástupců asociace Daniel Čurda.

Společnost Strabag Rail se zabývá železnickým stavitelstvím. Výši finančního příspěvku, který partner do extraligy vloží, obě strany nekomentovaly. „Částka je významná, ale zveřejňovat ji nebudeme,“ prohlásil Jakub Svoboda, generální ředitel a předseda představenstva Strabag Rail a.s.

„Sportovní aktivity dlouhodobě podporujeme. Chtěli jsme naše jméno spojit s významnou soutěží a rozhodovali jsme se mezi několika halovými sporty. Myslím, že jsme volili správně. Dokazují to úspěchy mužské reprezentace na nedávném mistrovství Evropy. Házená je rychlá a tvrdá, ale fair hra, a to se nám líbí,“ sdělil ředitel.

On sám nemá k házené přímý vztah. Dokonce pěstuje jiný míčový sport. „Jsem celoživotní basketbalista, ale házenou si rekreačně rád zahraju. Do branky mě ale nikdo nedostane,“ dodal s úsměvem Jakub Svoboda.