HCB Karviná
Zápasy
ne 4.2.2018 |

Novému Veselí jsme oplatili porážku

Zápasové menu

Na podzim jsme trochu překvapivě podlehli na domácí palubovce Sokolu Nové Veselí. A první letošní utkání se odehrávalo zrovna na jeho palubovce. Samozřejmě chceme vyhrát každý zápas ale tentokrát bylo ještě o motivaci více. Ztracené body jsme chtěli získat zpět.

Utkání začalo v rychlém tempu a během prvním čtyř minut padly hned čtyři branky. Do každé sítě dvě a tak byl vyrovnaný stav. A tato velká vyrovnanost byla vlastně k vidění v celém průběhu tohoto utkání. Jen tempo přibývání jednotlivých branek bylo s přibývajícím časem o poznání pomalejší. Jednak se přestalo týmům dařit v postupném útoku, ale hlavně oba gólmani podávali výborný výkon. Jak Víťa Schams, kterého dobře známe z působení u nás, v brance domácích, tak "Nemo" v té naší. Často vychytávali i vyložené šance útočníků a i díky tomu se brankostroj na obou stranách trochu zadrhl. Poslední pětiminutovka prvního poločasu byla velmi vyhrocená. Za stavu 9:9 vzplály emoce, když Zbránek proměnil brejk, ale domácí protestovali, že této situaci předcházel faul ne jejich hráče. Nicméně gól platil a Zbránek dokonce vzápětí, znovu z rychlého útoku, skóroval znovu. To bylo poprvé, co jsme v zápase vedli o dvě branky. A stejný hráč měl možnost skórovat do třetice, nicméně jeho náskok z křídla Schams zneškodnil. Do konce poločasu ještě domácí dokázali využít dvojnásobné přesilovky ke srovnání stavu a do šaten se šlo za smírného stavu 12:12.

Druhý poločas v podstatě kopíroval ten první. Opět byl velmi vyrovnaný a brankáři si připsali řadu dobrých zákroků. Hned v první minutě šli domácí do jednobrankového vedení, ale v 34. minutě srovnal Michal Brůna. Poté jsme šli do vedení a téměř celý druhý poločas jsme byli o krůček vepředu. Domácí sice ještě dvakrát nakrátko srovnali, nicméně my si dokázali vždy znovu o branku či dvě odskočit. V 58. minutě jsme vedli o jedinou branku a domácí si vypracovali stoprocentní šanci. Jenže v brance zaúřadoval Nemanja Marjanovič. Zhruba 50 sekund před koncem se domácí obranou prosmýkl Marek Monczka a v podstatě zpečetil zisk dvou bodů. Domácí ještě dokázali korigovat na rozdíl jediné branky ale k remíze už zápas nedotáhli.

Odvezli jsme si tak z Nového Veselí velmi důležité a vybojované body. Domácí ale každopádně potvrdili, že z jejich palubovky se nebudou body vozit lehce a myslím, že další průběh sezóny to určitě potvrdí.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Marek Michalisko, trenér HCB Karviná: My jdeme do každého zápasu s tím že chceme urvat oba body. Stejně bychom to cítili, kdybychom jeli na Duklu nebo do Jičína. Situace v tabulce je napínavá, potřebujeme prostě vozit body také zvenku, abychom se někam posunuli. Jsme rádi, že se to povedlo. Nespokojeni jsme byli s útočnou činností. Dva body jsou sice fajn, ale koncovka nám nevycházela podle představ a na ní budeme muset, před těžkým zápasem s Plzní, hodně zapracovat.