HCB Karviná
mládež
čt 8.2.2018 | Jaroslav Hudeček

Mladší dorost se připravoval na Slovensku

​Od pátku 2. 2. do neděle 4. 2. 2018 se naše družstvo mladšího dorostu zúčastnilo mezinárodního turnaje Zorno Cup ve Stupavě a v Malackách. Tento turnaj je již tradičně obsazen velice silnými a kvalitními týmy. Naše družstvo se v loňském roce probojovalo do finále, kde podlehlo družstvu Dukly Praha.

Se stejnými ambicemi i když jsme byli v jiném složení, jsme odjížděli i tentokrát. Byli jsme si dobře vědomi skutečnosti, že nás letos čekají ještě kvalitnější soupeři. Neodjížděli jsme v nejsilnější sestavě, protože pro nemoc, nebo zranění nemohli s družstvem odjet Vyroubal, Igenyes a Bandy. Hrálo se ve dvou skupinách a naše družstvo ve skupině čekala jako první Dukla Praha ,,B", dále domácí celek Malacky-Stupava,  V sobotu jsme pak narazili na velice silný Veszprém z Maďarska, dále na našeho souseda z FM a večer nás čekal další soupeř z Maďarska, celek Dunakeszi. 

HCB Karviná - HC Dukla Praha "B" 23:11 (11:8)

K prvnímu utkání s Duklou Praha ,,B" jsme dorazili těsně před utkáním. Časový press se projevil hlavně v prvním poločase, kdy nás mladí hráči Dukly dlouho trápili. Postupně se však kluci rozehráli a ve druhém poločase povolili hráčům Dukly vsítit pouhé 3 branky. Utkání jsme nakonec výrazně vyhráli a do hry tak zasáhli všichni hráči.

Branky: Široký 4, Pinkas 1, Hála 2, Rumian 6, Bláha 2, Ciboran 2, Bílek 1, Krawczuk 2, Halama 1, Břežný 2, Choleva, Podhrazký, Niemiec.

HCB Karviná - Malacky-Stupava   18:16  (10:8)

Ve druhém utkání nás čekal velice kvalitní a ambiciózní domácí celek. V tomto utkání jsme podali nejlepší výkon na turnaji. Po celou dobu zápasu jsme si udržovali mírný náskok, který jsme udrželi až do závěrečného hvizdu. V domácím celku nám dělal neskutečné problémy hráč Krajč, kterého jsme po celý druhý poločas bránili osobně. Vynikajícím výkonem naše vítězství podlpořil i Pružinský v brance, který měl 40% úspěšnost. Po závěrečném hvizdu nemohli domácí dlouho uvěřit tomu, že prohráli a leželi na palubovce. 

Branky: Pinkas 2, Hála 4, Rumian 7, Bílek 1, Halama 4,  

HCB Karviná - Veszprém  15:19  (7:12)  

 V sobotu jsme v pravé poledne nastoupili proti jednomu z favoritů naši skupiny. Čekal nás totiž Veszprém. Bohužel jsme nezachytili začátek utkání a dovolili jsme soupeři luxusní 5 brankový náskok. Protože se hrálo pouze 2x17 minut, nedokázali jsme tuto brankovou ztrátu smazat a zaslouženě jsme prohráli. Hráči Veszprému po zisku náskoku hráli velice chytře a hlavně disciplinovaně. Nedali nám žádný míč zadarmo. Zkoušeli jsme hrát 7:6, bez brankáře, ale ani tato cesta nám nevyšla. Tato porážka nás velice mrzela, protože i tento soupeř byl k poražení.

Branky: Široký 1, Pinkas 2, Hála 4, Rumian 2, Bláha 1, Ciboran 1, Halama 3, Břežný 1,

HCB Karviná - Frýdek Místek  16:20  (9:8)

V dalším odpoledním utkání jsme narazili na našeho souseda z FM. Tento tým v současné době disponuje velice silným a kvalitním kádrem. Svou sílu ukázal v průběhu utkání a hlavně ve druhém poločase. V prvním poločase jsme ještě dokázali velice kvalitní obranou, za kterou vynikajícím způsobem chytal Pružinský (53% úspěšnost!), držet mírný náskok. Bohužel jsme nedokázali zopakovat stejně kvalitní výkon i ve druhém poločase a po zásluze jsme prohráli. Pro naše hráče bylo toto utkání opravdu ukázkou toho, že se dá hrát s každým.

Branky: Široký 1, Pinkas 1, Hála 3/1, Rumian 4, Bláha 2, Krawczuk 4, Halama 1,

HCB Karviná - Dunakeszi  20:15  (9:9)   

Ve večerním utkání jsme nastupovali proti dalšímu celku z Maďarska, proti družstvu Dunakeszi. Tento celek se prezentoval velice kvalitním výkonem, ale ne takové kvality jako družstvo Veszprému. Hráli vysunutou obranu 1 : 2 : 3 a 2 : 4. Tyto velice agresívní a otevřené systémy nám dělaly problémy po celý první poločas. V přestávce jsme si určili jak na tyto systémy hrát a po zásluze jsme zvítězili a obsadili ve skupině třetí místo.

Branky: Široký 2, Pinkas 3, Hála 4/1, Rumian 2, Ciboran 2, Bílek 1, Krawczuk 2, Halama 1, Břežný 2, Choleva 1,

HCB Karviná - Modrá  12:13  (5:6)

V neděli jsme v dopoledních hodinách nastoupili v souboji o 5 - 6 místo, proti celku Modré ze Slovenska. Toto utkání jsme totálně zpackali a ani nasazení našich hráčů nebylo na patřičné úrovni. Po nemastném, neslaném výkonu jsme zaslouženě prohráli s průměrným celkem, kterého jsme měli převálcovat. Hráči toto utkání pouze odehráli!

Branky: Krawczuk 1, Rumian 3, Halama 3, Bílek 1, Pinkas 2, Podhrazký 1, Břežný 1,

Vzhledem k tomu, že tento turnaj byl našim prvním v přípravě na odvetnou jarní část, jsme s výkonem spokojeni, kromě posledního utkání. Na hráčích byla vidět nerozehranost, střelecká nejistota a respekt z hráčů velkých klubů jako Veszprém. Utkání nám ukázala naše nedostatky na kterých musíme pracovat. Nyní jsou v Karviné jarní prázdniny. Můžeme trénovat dvoufázově a tím máme možnosti pracovat na zlepšení našeho herního výkonu. 

Tuto kvalitní přípravu na Slovensku jsme mohli absolvovat i díky podpoře Moravskoslezského kraje a města Karviné, za jejichž podporu děkujeme.

V plánu máme ještě přátelská utkání ve kterých si otestujeme zda došlo v naši hře ke zlepšení. Další týden totiž začíná odvetná jarní část a my zajíždíme do dalekého Mostu, odkud bychom chtěli přivést body!