HCB Karviná
Zápasy
ne 11.2.2018 | Redakce

Po skvělém obratu jsme porazili lídra tabulky!

Zápasové menu

Po nepodařeném prvním poločasu by na zisk bodů našich borců vsadil málokdo. A přesto jsme to byli my, kdo po velkém zlepšení výkonu v druhé půli, mohl na konci zápasu slavit zisk obou bodů!

S dnešním soupeřem jsme se nedávno setkali ve finále ČP a odešli jsme výrazně poraženi poté, co jsme zkazili poslední čtvrthodinu utkání. Dnes to od začátku opět nevypadalo vůbec dobře. Na dobře hrající Plzeňskou obranu jsme dlouho nedokázali najít recept. Za prvních deset minut jsme dokázali totiž vsítit pouhou jedinou branku. To se v třetí minutě trefil Marek Monczka. Hosté si tak snadno, jednak díky jejich lepší hře v obraně a také naši malé střelecké úspěšnosti, vybudovali šestibrankový náskok. Ve třinácté minutě totiž vedli už 8:2. Nevedlo se ani Marjanovičovi v naší brance i když je třeba říct, že mu obrana vůbec nepomohla. Zhruba v patnácté minutě tak šel do branky Mokroš. Naši borci už přece jen zastavili nárůst skóre v náš neprospěch, ale nedokázali vůbec náskok stahovat. Do konce poločasu se v podstatě nic nezměnilo a tak jsme šli do šaten s šestibrankovým mankem.

O přestávce se trenér snažil s vývojem něco udělat. Jednak upřesnil taktické pokyny ale hlavně se odhodlal k jedné změně v sestavě. Na soupisce už totiž byl Honza Užek, který ale až do dneška zatím v této sezóně vůbec nenastoupil. Zranil se loni na jaře a od té doby své zranění léčil. Nehrál dlouhých 348 dní!!! A dnes přišla chvíle, kdy se společně s trenérem dohodli že to zkusí.

Od začátku byla jeho přítomnost na palubovce hodně znát. Jednak na jeho postu pivota kde zvýšil tlak na domácí obranu a také svou hrou vytvářel prostor pro spojky a také na postu spojky, kde mohl naskočit Dominik Solák, který po dobu Honzovy nepřítomnosti zastupoval právě na pivotu. Během tří minut jsme vsítili tři branky, stáhli tak náskok Plzně na tři branky a hned byl stav na světelné tabuli veselejší. Důležitý moment utkání přišel ve 40. minutě za stavu 18:21 když si při dopadu poranil koleno Jakub Tonar a do hry již nezasáhl.

obrázek

Následující pasáž patřila nám. Než se hosté dokázali srovnat s absenci jejich do té doby nejlepšího hráče, jsme vsítili tři branky a dokázali tak srovnat stav. Plzenští byli trochu v útlumu a my pokračovali v tlaku. Zlepšili jsme obranu, tím pádem z toho těžila křídla. Zejména Mirek Nedoma, který se stal nejlepším střelcem utkání s devíti brankami. Ve 48. minutě jsme vedli 25:22 a tento náskok už jsme si nenechali vzít.

obrázek

Připsali jsme si tak velmi cenné a důležité body. V tabulce Strabag Rail extraligy jsme přeskočili Duklu a dostali se tak na čtvrté místo. Teď nás ale čekají dvě venkovní utkání - v Kopřivnici a Lovosicích. Takže na domácí palubovce se tak představíme až 4.3.2018. To budeme hostit Frýdek Místek.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Marek Michalisko, trenér HCB Karviná: Celý týden jsme se připravovali na Plzeň s tím, že si nachystáme vysunutější obranu a nějaké další taktické věci, ale poločas nám vůbec nevyšel. Nedařilo se nám skoro nic. Obrana, která měla fungovat a která nám v minulosti i fungovala, úplně selhala, byli jsme zabrždění, trápili se v útoku. Všechno bylo upracované. Možná měli kluci v hlavách dva týdny starou porážku z finále poháru, kde nám také nevyšel jeden poločas a pohár získala Plzeň. O přestávce jsem zašel jsem za Honzou Užekem, který ještě podvědomě cítí operované koleno, ale už je připraven do hry. Honza mi řekl, že do toho půjde. Z pivota jsme vysunuli Soláka na spojku, oba na svých postech vytvořili na soupeře potřebný tlak. Chytil se Nemo v bráně, kluci si začali věřit a najednou to nešlo Plzni“.

Fotogalerie