HCB Karviná
Zápasy
so 31.3.2018 |

Do play off jdeme z druhého místa!

Zápasové menu

Je dobojováno! Tedy zatím jenom v základní části. A ta gradovala opravdu parádně. V posledním kole základní části jsme jsme hostili Duklu Praha a o adrenalin na všech stranách bylo postaráno. Kdo by totiž v utkání uspěl, šel by do play off z výhodného druhého místa. A naopak, kdo odejede poražen, půjde do play off z pátého místa.

Začátek nám před naplněnou halou vyšel parádně. Zejména tedy díky Brůnovi a Zbránkovi, kteří se postarali o naše vedení 3:0. Teda společně s Marjanovičem v brance, který se hned o začátku chytil a vychytal pár tutovek. Dukla dala první branku až v sedmé minutě ale potom to byla ona, kdo se poté postaral o pět branek v řadě. To znamenalo, že jsme v jedenácté minutě prohrávali 3:5. Nicméně pro další vývoj skóre to ještě zdaleka nic neznamenalo. Skóre se přelívalo z jedné strany na druhou a nikdo si ve výborné atmosféře, o kterou se postarala zaplněná hala, nedokázal vybudovat rozhodující náskok. V brance Dukly se dobrými zákroky blýskl Rangl a až do dvacáté minuty byl stav nanejvýš vyrovnaný. Poslední pětiminutovka první půle ale přece jen patřila nám. O vybudování malého náskoku se postaral zejména Zbránek, který dal dvě branky z hodně těžkého úhlu a také Nemo Marjanovič, který před koncem poločasu chytil sedmimetrový hod Kastnerovi. Do šaten se tak šlo za stavu 17:14 pro nás.

O přestávce se odehrál slavnostní akt. Jak již bylo dopředu avizováno, utkání s Duklou bylo pojato i jako připomínka 50. výročí prvního titulu pro náš klub. Právě v sezóně 1967-68 jsme totiž první titul získali a až do posledního kola jsme se tehdy o něj přetahovali právě s Duklou Praha a tak byl tento zápas velmi příhodným okamžikem pro tento slavnostní akt. Přítomné hráče tehdejšího kádru ocenili pamětní plaketou a dresem vyrobeným speciálně pro tuto příležitost, primátor města Karviné pan Jan Wolf společně s prezidentem HCB Karviná panem Romanem Muchou. Moderováním této slavnostní chvíle se s přehledem ujal pan Jaroslav Hudeček, který koneckonců všechny tyto legendy zná a tak byl pro tuto chvíli nanejvýš vhodným komentátorem.

Začátek druhé půle se nám trochu nepovedl. V obraně jsme mírně polevili v koncentraci, v útoku nám nevyšly kombinace na pivota a hosté rychle srovnali a dokonce šli dovedení. V 36. minutě byl stav 17:19. Poté byl v podstatě až do konce podobný průběh,. Oba týmy skórovaly po podařených kombinacích a přítomné fanoušky tak určitě těšilo to, že mohli sledovat házenou velmi vysoké úrovně. Poslední čtvrtinu jsme načali lépe my. Vybudovali jsme si náskok 24:22 a poté 27:24. Nicméně v poslední pětiminutovce jsme dovolili hostům dokonale obrátit stav. Nedokázali jsme se prosadit, neproměnili jsme šance včetně sedmičky z ruky Michala Brůny a rázem byl v 60. minutě stav 27:28 pro hosty. V poslední minutě jsme si vzali time out a měli jsme zhruba půl minuty na srovnání. Toto srovnání by nám stačilo k tomu, že bychom do play off šli přece jen z druhého místa, což byl před posledním kolem náš cíl. Pokud by to nevyšlo, šli bychom do play off z pátého místa a to je sakra rozdíl. Po oddechovém čase jsme rozehráli kombinaci a zhruba osm sekund před koncem jsme se přece jen dočkali vyrovnání z ruky toho nejzkušenějšího - Michala Brůny. Do play off tak postupujeme přece jen z druhého místa a našim soupeřem bude sedmý Jičín.

Čtvrtfinálové dvojice play off 2017/18:

HC ROBE Zubří – SKP Pepino Frýdek-Místek
HCB Karviná – HBC Ronal Jičín
HK FCC Město Lovosice – KH Kopřivnice
Talent ROBSTAV-M.A.T. Plzeň – Dukla Praha

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Jan Zbránek, křídlo HCB Karviná: „Zbytečně jsme si to zkomplikovali. První půle nám vyšla parádně, pak jsme neproměnili několik šancí, já sám asi čtyři, a z našeho vedení nezbylo nic. Nakonec jsme aspoň srovnali. Takže konec dobrý.
Marek Michalisko, trenér HCB Karviná:
Já jsem říkal už před zápasem, že to bude nesmírně těžké. Dukla hraje velmi dobrý, tvrdý a kombinační handbal, její hra se mi líbí a my se jí můžeme vyrovnat jen při maximálním nasazení a skvělé práci obrany, což se dnes dařilo. Jsme šťastní, že jsme uhráli druhé, pro nás výhodné, místo před play off. Teď se na něj pořádně připravíme a budeme v něm chtít uspět.

Fotogalerie