HCB Karviná
Zápasy
so 21.4.2018 |

Postupujeme do semifinále!!!

Zápasové menu

Do Jičína jsme jeli s náskokem 2:0 na zápasy a chtěli jsme sérii ukončit a postoupit do semifinále. To se nám hned ve třetím utkání povedlo ale nebylo to nic lehkého.

Domácí opravdu příkladně bojovali, nevypustili žádný souboj. Nicméně totéž se dá říct o našich borcích, kteří si ale vybrali i smolné okamžiky. V druhém utkáni si totiž přivodil Dominik Solák výron a tak dnes nemohl do hry zasáhnout a totéž hned v úvodu potkalo Mirka Nedomu. Toho ale dobře zastoupil Honza Plaček.

Hned od začátku jsme se ujali vedení. Dobře si vedl Michal Brůna (z prvních šesti branek dal čtyři) a v brance se hned od začátku chytl Nemo Marjanovič. Obrana nám dobře fungovala a i hráči v útoku podávali dobrý výkon. Byť se dnes neprosadili pivoti, tak vybojovali řadu sedmimetrových hodů a vyloučení domácích. V 18. minutě byl stav 7:11 v náš prospěch a vypadalo to pro nás velmi dobře. Nicméně, jak je známo o jičínských, ti nic nevypouštěli a pomalu stahovali. Ve 25. minutě byl stav už 12:13 a domácí byli na "dostřel". Pak se odehrála situace, která měla velký vliv na další průběh utkání. Za sražení Slávka Mlotka na brankovišti byl nařízený sedmimetrový hod a k němu se postavil Michal Brůna. Ten nešťastně trefil brankáře Machalického a po přímé červené kartě šel předčasně do sprch. A to byla další komplikace, pro náš už tak oslabený, tým. Nicméně ještě do konce poločasu se naši kluci zvedli a opět si vzali zpět náskok o tři branky.

Druhý poločas jsme začali ve velkém stylu. V bouřlivé atmosféře, kdy to mnohdy na tribunách, ale i na palubovce mezi hráči, opravdu jiskřilo, jsme si budovali další náskok. V 36. minutě byl stav 13:20 a to byl rozhodující trhák. Marek Monczka proměňoval s jistotou sedmimetrové hody ale v tom se mu nejméně vyrovnal Ondra Šulc na straně Jičína. Na levém křídle se chytil Honza Zbránek, který v druhém poločase čtyři branky. Nicméně to na zlepšenou hru domácích nestačilo. Ti se pomalu ale jistě přibližovali a třetí utkání série gradovalo v dramatické koncovce. My se střelecky začali trápit a dlouhých 10 minut jsme nedali branku. Náš střelecký výpadek vyvrcholil neproměněnou sedmičkou Monczky v 55. minutě. Domácí vzápětí dokonce srovnali a o osudu utkání a tudíž i čtvrtfinálové série, nebylo zdaleka rozhodnuto. Až v 58. minutě se, trochu šťastně, trefil Marek Monczka a tím odčinil svoje zaváhání při sedmičce. Toto těsné vedení jsme se snažili udržet a nedovolit domácím skórovat. Ale přesto nakonec utkání vyvrcholilo zápletkou, jakou by ani zkušený scénárista nevymyslel. Třináct vteřin před koncem byl totiž za faul Slávka Mlotka na brankovišti nařízen sedmimetrový hod. K němu se postavil Ondra Šulc, kterého si ještě dobře pamatujeme z dob jeho působení v našem dresu v létech 2008 - 2009. Proti němu byl v naší brance Nemo a ten byl v tomto rozhodujícím okamžiku úspěšnější. Střelu vykopl levou nohou a my mohli slavit postup do semifinále!

To začne hned příští víkend a utkáme se v něm s Lovosicemi! Přijďte nás podpořit v boji o medaile!!!

foto: http://www.extraligahazene.cz/

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Marek Michalisko, trenér HCB Karviná:„ Musím dnes pochválit mladé, ukázali, že jsou plnohodnotnými členy kádru. Po dramatické první půli jsme to riskli a napálili úvodní desetiminutovku druhé půle. Podpořil nás Nemo v bráně a vedli jsme o sedm. Tady bych viděl zlom, protože posledních dvacet minut jsme už ubránili, i když domácí mohutně stahovali a my byli unavení. V dramatické koncovce jsme postup vybojovali.

Petr Mašát, trenér Ronalu Jičín: „Gratuluji Karviné k zaslouženému postupu, jelikož vyhráli 3:0 na zápasy, i když si myslím, že bychom si za naši bojovnost zasloužili navíc aspoň to jedno utkání kvůli divákům a mladým klukům, aby získali velmi cenné zkušenosti z takovéto série. Jsem rád, že jsme dokázali Karvinou donutit hrát na hranici jejích sil. Zápasy byly velmi těsné a rozhodla větší zkušenost Karviné."