HCB Karviná
Zápasy
so 12.5.2018 |

Ujali jsme se vedení ve finálové sérii!

Zápasové menu

Zejména výbornému prvnímu poločasu jsme se dostali do vedení v sérii. První, důležitý krok jsme udělali ale zbývají další dva, neméně těžší! Přijďte nás zítra zase podpořit v druhém utkání, moc nám to pomáhá!

Vstup do finálové série se nám velmi vydařil. První čtvrtina zápasu byla vyrovnaná, ale mezi čtrnáctou a 21. minutou jsme šňůrou sedmi branek v řadě dokázali utéct hostům na 12:6. Opět jsme hráli v sedmi hráčích v poli a bez brankáře. I když už měli hosté řadu příležitostí tuto hru přečíst, přece jen nám velmi vycházela. Hosté si s tím často nevěděli rady a když k tomu přičteme výborný výkon Nema v brance, byl získaný náskok opravdu zasloužený. A dá se říct, že byl pro osud prvního utkání série rozhodující.

Poločas totiž skončil rozdílem sedmi branek a hosté stáli před velmi těžkým úkolem. Pokud chtěl v utkání uspět, musel by toto manko stáhnout. Prvních pět minut druhé půle ještě k žádnému zdramatizování nijak nenaznačovalo. V 36. minutě byl stav 21:13. Poté ale hosté výrazně zvýšili nasazení v obraně, vysunuli ji a dařilo se jim tak získávat spoustu míčů. Začali stahovat náskok a ve 42. minutě byl stav už pouze 21:18. Náskok se tak snížil na pouhé tři branky. Nicméně poté jsme přece jen dokázali tuto hluchou pasáž překonat a opět jsme začali náskok navyšovat. Hráči se tak uklidnili a poté dotáhli první zápas do vítězného konce.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Marek Michalisko, trenér HCB Karviná: „Musím kluky pochválit za dodržování taktických pokynů. To, na čem jsme týden v přípravě dřeli, jsme dnes naplnili. Není to vždy jen o těch pivotech, kteří si tam dělají prostor, je potřeba všech hráčů, aby rozhýbali obranu soupeře a vytvořili prostor pro střelce. Kluci navíc celou dobu bojovali. Jasně, chyby tam byly, ale ty tam budou vždycky“ Zvládli jsme to tak, jak jsme měli, takže jsem maximálně spokojený.“
Michal Tonar, trenér Talentu Plzeň:
Mysleli jsme, že jsme na hru domácích v sedmi dobře připraveni, ale Karviná nám ukázala, že se tomu budeme muset ještě věnovat. Je potřeba to vyladit. Ale v neděli čekám úplně jiný zápas. O přestávce jsme si v kabině něco řekli. Snažili jsme se náskok dotáhnout, ale hraje se šedesát minut a nemůžeme v takovém nasazení hrát celou dobu. Stojí to strašně moc sil. Je jasné, že jsme neměli Karvinou pustit do takového náskoku, otáčet osm gólů, to nejde každý den. Měli jsme tam povedenou pasáž, kdy jsme se zmátořili a snížili na tři, čtyři góly, ale pak už to nešlo. Nemůžeme prostě dotahovat tak velký náskok soupeře.“

Fotogalerie