HCB Karviná
RHC - aktuality
st 25.7.2018 | redakce

​Střípky z akcí RHC Karviná

Další měsíce mají za sebou mladí házenkáři v RHC Karviná. Trenéři pro ně připravili v průběhu dubna, května a června několik házenkářských aktivit.

Minikempy RHC

Na kemp RHC chlapců ročníků 2003-2004 se sjelo 8.května do Karviné 25 hráčů. „V první fázi a po rozcvičení s míčem byla větší část tréninku věnována herním činnostem jednotlivce a potom obrannému systému 1:2:3 a 0:6. V útočné fázi hráči nacvičovali útočné kombinace dvojic a trojic. Kempu se zúčastnilo 14 hráčů Karviné, 5 z Kopřivnice, 2 z Krmelína a Třince a po jednom hráči z Opavy a Klimkovic," popisovala trenérka Jana Hajžmanová. 

Další dva minikempy připravili trenéři na 31.5. a 21.6.2018, vždy se zúčastnilo 20 hráčů (Karviná 13, Kopřivnice 5, a Krmelín 2), a poslední kemp před prázdninami se konal 28.6.2018 za účasti 14 hráčů (Karviná 8, Krmelín 1, Kopřivnice 5). "Kemp byl věnován opět nácviku obrannému systému 1:2:3 a 0:6, v útočné fázi hráči zdokonalovali spolupráci spojek s pivotem a kombinaci založené na sběhnutí a následné cloně“ dodala trenérka RHC Jana Hajžmanová.

Turnaje RHC výběru 2003 - 2004

V sobotu 2. 6. 2018 se družstvo RHC Karviná zúčastnilo prvního turnaje pořádané pro výběry RHC chlapců 2003. Turnaj se konal ve Velké Bystřici za účasti výběrových družstev RHC Velká Bystřice (kraj Olomoucký), RHC Nové Veselí (kraj Jihlavský), RHC Zubří (kraj Zlínský), RHC Karviná (kraj Moravskoslezský) a RHC Frýdek Místek (kraj Moravskoslezský). Týmy se střetly v herním systému, každý s každým, aby poměřili své síly. Nešlo tolik o samotný výsledek, ale především o prověrku roční práce v systému RHC. Z házenkářského pohledu zde byli chlapci somatotypem i svými pohybovými schopnostmi velice zdatní. Našemu výběru se na turnaji dařilo a i když nešlo o výsledky, družstvo prošlo turnajem bez porážky a celý turnaj vyhrálo. RHC Karviná reprezentovali hráči: Matěj Brychlec, Petr Újezdský, Tomáš Müller, Michal Folwarczný, Jakub Chochrun, Jiří Pospíšil, Marek Sekáč, Adam Miroš, Vojtěch Dráb, Kristián Galia, Ondřej Kubica, Jakub Kubisa, Šimon Klus (všichni Karviná), Matěj Hrnčárek, Martin Benýšek, Jan Foret, Lukáš Podolský, Vojtěch Příhoda (KH Kopřivnice), Matěj Blačinský a Ondřej Opat (oba Sokol Krmelín). 

Cvičení mateřských školek.

RHC Karviná pořádalo pro děti mateřských škol sportovní „Hrátky s míčem“. Cvičení probíhalo co 14 dní vždy v pátek a o cvičení byl velký zájem. Dětem se věnovali hráči extraligového družstva mužů a cílem bylo u dětí vzbudit zájem o sport. Celkem se zúčastnilo cvičení cca 974 dětí z osmi mateřských škol Karviné.

          

 Otevřené tréninkové jednotky

Jednou až dvakrát měsíčně (v úterý pro starší žáky, ve středu pro mladší žáky) probíhaly v karvinské hale otevřené tréninkové jednotky.  Cílem bylo zdokonalování herních dovedností, koordinace, také kondiční cvičení, herní a obranná činnost. Hráčům se věnovali karvinští trenéři Jana Hajžmanová, Soňa Ortová, Roman Farář a Jaroslav Badura a také reprezentanti a hráči extraligových družstev jako jsou Martin Galia, Nemanja Marjanovič, Michal Brůna nebo Jan Užek. Do tréninků se zapojili i trenéři, kteří hráče na OTJ dovezli. K dispozici byla i regenerace, sauna, vířivka a na OTJ byla přítomna i masérka Andrea Jančičková. OTJ se pravidelně zúčastňovali hráči a hráčky Karviné, Sokola Karviná, Ostravy Zábřehu, Kopřivnice, Sokola Ostravy a Třince.

Seminář trenérů 

Ve čtvrtek 21.6.2018 pořádalo RHC Karviná další seminář pro trenéry na téma:“Trénujeme mládež“.

Na programu bylo téma Hra v početní nerovnováze (5:6 a 7:6) - lektor PeadDr. Rastislav Trtík  .Zdokonalování chytání u brankářů (praktické ukázky - žactvo) - lektor Martin Galia a TRX-Gunes cvičení (zaměření pro žactvo) - lektorka Janka Kolatková – trenérka TRX-Gunex  cvičení.  Semináře se zúčastnilo cca 30 trenérů mládeže.