HCB Karviná
Rozhovory
čt 20.9.2018 | Karvinský deník

Opora házenkářů Michal Brůna: Čeká nás vyrovnanější ročník

Karviná – Házenkářští mistři z Baníku Karviná se zvolna sehrávají před pokračováním nejvyšší soutěže. Do nového ročníku vpadli s korekturami v sestavě a jejich nejzkušenější hráč Michal Brůna prozradil, že tým pracuje na nových taktických variantách.

Jak byste zhodnotil vstup Baníku do nové sezony?

Není to stoprocentní, prohráli jsme v Jičíně, ale je teprve začátek sezony a určitě se budeme postupně zlepšovat.

Na čem momentálně jako tým pracujete?

Máme v plánu několik nových taktických variant, aby byl náš herní rejstřík pestřejší a měli jsme více možností, jak soupeře překvapit. Důležité bude se do ledna sehrát tak, abychom pak v rozhodující fázi sezony mohli těžit z toho, co známe a máme naučené. Věříme tomu, že to bude fungovat podobně jako loni.

Aktuálně vám ale schází Radim Chudoba…

To je největší problém. Zranil se v Jičíně a doma s Hranicemi nám chyběl. Zasahuje to do našich plánů, protože jisté herní kombinace potřebujeme nacvičit s ním. Přišel jako posila. Levák na pravé straně sestavy nám celou sezonu scházel a naši soupeři z toho těžili. Scházet bude asi pět šest týdnů.

Když si dáte dohromady letní odchody a příchody Karviné, je současný kádr stejně silný jako ten minulý?

To uvidíme pořádně až v příštím roce. Odešli bratři Mlotkové a Jirka Užek. Tomáš hrál proti nám za Hranice a ukázal svou kvalitu. Největším oslabením je odchod Slávka Mlotka do Německa. Hráčů s podobnými rozhodovacími schopnostmi v naší extralize moc neběhá. Na druhou stranu přišli právě Chudoba a Srb Stojanovič. Věřím, že až se s mužstvem pořádně sžijí, budou nám velmi prospěšní.

Čekáte vyrovnanější extraligový ročník než posledně?

Úvodní dvě kola mnohé napověděla. Ztrácí všichni, hodně týmů posílilo. Ano, osobně čekám vyrovnanější soutěž než loni.

Nejbližší los Karviné není nijak hrozný. Je lepší mít pro další nutné sehrání mužstva papírově slabší soupeře?

Na papíře to opravdu špatně nevypadá a třeba hned v sobotu je naší povinností vyhrát v Litovli, ale žádný soupeř v extralize není lehký. Třeba Nové Veselí teď vyhrálo v Zubří a loni vyškolilo na začátku sezony i nás. Musíme si na ně dát pozor. Hrajeme i v Kopřivnici a ta umí být doma zatraceně nepříjemná.

Zdroj: https://karvinsky.denik.cz/ostatni_region/opora-hazenkaru-michal-bruna-ceka-nas-vyrovnanejsi-rocnik-20180920.html