HCB Karviná
Zápasy
ne 7.10.2018 |

Z Kopřivnice jsme přivezli vybojovaný bod

Zápasové menu

S napětím očekávané derby se hrálo v sobotu v Kopřivnici. Oba týmy měly před tímto duelem šest bodů a i poslední výsledky napovídaly, že se bude na co dívat a že půjde o velmi vyrovnaný duel. A tak se také stalo.

Skóre, před velmi slušně naplněnou halou, ve které se ale neztratili ani naši fandové, otevřeli hned v první minutě z postupného útoků domácí z ruky Jana Gřese. Nicméně poté jsme dvakrát za sebou skórovali my a začaly se potvrzovat prognózy, že se bude jednat o vyrovnanou partii. Hrálo se oboustranně s velkým nasazením a skóre se měnilo na obou stranách. Nikdo ze soupeřů nedokázal v prvním poločase odskočit na více než dvě branky. Komplikace pro domácí nastala v sedmnácté minutě, kdy za faul na pronikajícího Michala Brůnu dostal přímou červenou domácí Fulnek. Vlastně i počet udělených červených karet ilustruje to, jak se hrálo tvrdě a bojovně a emoce byly na palubovce často viditelné. Až do přestávky se nic významného ve vývoji skóre nestalo a týmy šly tak do šaten za smírného stavu 16:16.

A podobný průběh pokračoval i ve druhém poločase. Zhruba do 45. byl stav vyrovnaný. Ale další pětiminutovka byla pro vývoj utkání velmi důležitá. My se nedokázali prosadit a domácí to potrestali třemi brankami v řadě. To už byl v naší brance Petr Mokroš ale ani on svými dobrými zákroky nedokázal zabránit tomu, že si domácí vytvořili náskok. Do poslední desetiminutovky tak vstupovali v lepší pozici domácí. Vedli 28:25 a pro nás to vůbec nebyla lehlá situace. Naši hráči se s ní ale dokázali vypořádat. Dvěma brankami v řadě jsme se opět dotáhli na pouhou branku. Nicméně domácí opět kontrovali a svůj náskok si drželi až do samotného závěru. V 58. minutě vedli 32:30 a zdálo se, že kráčí za plným bodovým ziskem. Vzápětí ale uvolnil Michal Brůna přesnou přihrávkou Stojanoviče a ten snížil na pouhou branku. Závěr zápasu tak byl hodně dramatický. V 58. minutě mohli domácí zisk obou bodů zřejmě zpečetit. Měli totiž možnost zahrávat sedmimetrový hod. Ale Mokroš byl proti, připsal si proti Očkovičovi další zákrok a my tak ještě měli šanci na srovnání. 

Trenér Michalisko si vzal v čase 58:47 time out, ale v následujícím postupném útoku jsme ztratili míč a to si pro změnu vzali time out domácí. Po něm chybělo do konce pouhých dvacet sekund a domácí měli ve svém držení míč. Naši vytáhli obranu a pokoušeli se donutit domácí k chybě. A ta také přišla. Po zisku míče jsme dokázali z ruky našeho nejlepšího střelce Marka Monczky srovnat a na to už domácí nedokázali odpovědět. Dostali se sice ještě ke střele ale tu kryl pozorný Mokroš. 

S ohledem na vývoj zápasu je remíza zřejmě spravedlivá a bod můžeme považovat za zisk, vzhledem k tomu, že jsme před koncovkou museli dotahovat náskok domácích.       

foto: Daniel Hojník

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Marek Michalisko, trenér HCB Karviná: "My jsme věděli, že nás nečeká jednoduchý zápas. V Kopřivnici jsme vyhráli v loňské sezoně a nechci určitě říkat, že jsme tady vyhráli v pohodě, ale zápas rozhodně nebyl tak dramatický jako teď. Kopřivnice měla sérii tří vítězství za sebou, počítali jsme s tím, že nás čeká těžký a tvrdý zápas. My jsme nakonec dnešní bod dotahovali. Prohrávali jsme o tři branky a podařilo se nám to dotáhnout na remízu. Nakonec jsme za ten bod rádi, i když jsme tady samozřejmě chtěli vyhrát. Z pohledu vývoje zápasu je pro nás bod nakonec dobrý. Musím pogratulovat Kopřivnici k dnešnímu výkonu. Hrála velice dobře a měli hodně věcí od nás přečtených. Pro trenéry to byl sice trošičku infarktový zápas, ale pro diváky musel být nádherný. Dnešní zápas měl parametry play-off."

Lubomír Veřmiřovský, trenér KH Kopřivnice: "Dnes jsme odehráli velice bojovné utkání, které mělo kvality play-off. Pro nás je velice těžké proti Karviné hrát, protože mají navrch kily a obrovskou převahu na pivotech. Bylo velice těžké se na Karvinou připravit. Kdyby mi někdo před zápasem řekl, že budeme s Karvinou remizovat, tak bych to samozřejmě bral všemi deseti. Po zápase musím říct, že jsme dnes měli obrovskou možnost Karvinou porazit. Měli jsme několik příležitostí do prázdné brány, sedmičky a vyložené šance. Bohužel jsme v posledních pěti minutách spoustu věcí zahodili. Nakonec i tu poslední akci, kdy jsme udělali průraz a nechali jsme Karvinou srovnat. Nicméně nás hlavně zajímá, jak ten mančaft funguje, vyvíjí se a jak reagují fanoušci. Za vše jsem strašně moc vděčný, protože se dnes opravdu skoro vyprodala hala. Hrálo se ve vynikající atmosféře a byl to svátek házené."

Fotogalerie