HCB Karviná
Rozhovory
čt 15.11.2018 | Redakce

„Nejsme bez šancí“ říká Marek Monczka

Marek Monczka je v této sezóně zatím našim nejlepším střelcem. Ostatně stejně jako ve dvou předešlých. A tak jsme jej trochu vyzpovídali o tom, jak se těší na další utkání evropského poháru.

Marku čeká Vás třetí kolo poháru EHF proti Balatonfüredi KSE. Druhým kolem jste prošli překvapivě lehce. Očekáváš těžší zápasy?

Soupeř to bude určitě kvalitnější. To je jasné už z toho, že hraje také ve třetím kole poháru EHF. Abych pravdu řekl, tak moc nemám tušení, co od toho týmu máme čekat. Ve druhém kole proti Skopje nám oba zápasy vyšly opravdu dobře. Dobře jsme bránili, zachytali brankáři a dařilo se nám i v útoku. Takže se dá říct, že jsme Skopje přehráli. Samozřejmě také pomohla bojovnost kluků z týmu.

Sestava soupeře je nabitá reprezentanty. Působí v něm hráči šesti zemí.  Znáš někoho z nich?

Hráče neznám, viděl jsem jen nějaké videa. Vím, že tam chytá zkušený gólman Fazekaš a ten nám dá určitě zabrat. 

Myslíš, že máte šanci na postup do dalšího kola evropského poháru?

Pokud předvedeme stejně dobrý výkon, jaký jsme podali doma proti Skopje, tak nějaké šance tam určitě jsou. Výhodou je, že hrajeme první zápas doma, takže počítáme s tím, že nás podpoří a podrží naši výborní fanoušci. To nás vždy vyburcuje k lepším výkonům. Pokusíme se udělat si co největší náskok do odvety. 

Druhý zápas Vás čeká v Maďarsku, řada fanoušků Vás přijede podpořit, co na to říkáš?

Hodně mě těší, že se na nás fanoušci přijedou podívat takovou dálku. Ale i kdyby jich přijelo třeba jen pár, tak je to příjemný pocit, že fanoušci za námi stojí. Navíc to podpoří psychiku hráčů. Budeme se snažit předvést co nejlepší výkon a budeme bojovat o to, abychom co nejlépe uspěli. Hala v Maďarsku je sice menší než u nás, ale atmosféra tam bude určitě taky emotivně nabitá.

Do sestavy se vrací Radim Chudoba, se kterým se znáš v podstatě od žákovských kategorií. Je to pomoc pro tým? Případně pro tebe? Jak se ti s ním hraje?

Radim je můj dobrý kamarád. Známe se opravdu od malička. Na začátku sezóny ho bohužel hned v prvním zápase s Jičínem zabrzdilo zranění. Vrátil se do sestavy v zápase s Polankou (kdy si zahrál o postup v Českém poháru) a co se týče extraligy, tak prvním zápasem, kterého se po úrazu zúčastnil, byl zápas ve Frýdku Místku. Snaží se hrát na plno, dává do toho všechno. Je na něm vidět, ta radost ze hry. Radim je pro Karvinou obrovskou posilou. Je to zkušený levák, jakých je málo. 

A teď něco k domácí soutěži. Momentálně jste na prvním místě a daří se Vám. V loňské sezóně, se Vám touto dobou tolik nedařilo, myslíš, že máte šanci na obhajobu titulu?

Doufám v to, že úspěšná šňůra vítězných utkání se nás bude držet nadále. Mým velkým snem je obhajoba titulu a taky další postup v EHF. Věřím, že se dostaneme daleko. A to nebude vůbec jednoduché. Jak v poháru, tak v extralize. Každý ví, že chceme titul obhájit a všichni nás chtějí porazit.