HCB Karviná
Zápasy
st 21.11.2018 |

Vybojované vítězství s Lovosicemi

Zápasové menu

Po nedělním náročném utkání v poháru EHF nás čekal další těžký duel. V předehrávce 11. kola Strabag Rail Extraligy jsme hostili HK FCC Město Lovosice. A o jedinou branku jsme uhájili letošní domácí extraligovou neporazitelnost.

Při nástupu na palubovku bylo evidentní, že náš trenér má v úmyslu pošetřit některé hráče a dát příležitost těm, kteří nejsou až tak vytěžováni v jiných zápasech. Nicméně hosté pro to neměli vůbec pochopení a byli to oni, kdo se ujali vedení a měli zhruba dvacet minut navrch. Vedli skoro pořád o dvě až tři branky. Dařilo se jim snadno prosazovat přes naši obranu a ani Nemo v brance, byť se mu dařilo podstatně lépe než v neděli, tomu nedokázal zabránit. V sedmnácté minutě byl stav 7:10 ve prospěch hostů a vypadalo to, že opět nebude daleko od toho, abychom obdrželi dvacet branek za poločas jako v neděli s Balatonfuredem. Hra byla spíše nervózní, plná osobních střetů, sedmimetrových hodů a vyloučení. Asi žádná pěkná házená. 

Nicméně v druhé půlce prvního poločasu jsme přece jen zlepšili obranu a hned se stav začal vyrovnávat. Ve 26. minutě jsme vedli, po šňůře čtyř branek v řadě, 13:11 a hned to vypadalo pro nás lépe. K tradičnímu našem střelci, Marku Monczkovi, se přidal i Radim Chudoba a dnes se potvrdilo, že jeho přínos pro tým, se po návratu po zranění, začíná více projevovat.

Většinu druhé půle jsme už měli mírně navrch my a tentokrát museli dotahovat hosté. Ale nedařilo se nám náskok natolik navýšit, aby  se dohrávalo v klidu. Spíše naopak. Vždy, když jsme měli jít do brankového trháku, jsme zbytečně přišli o míč a hosté snížili.

Střelecky patřila druhá půle Mirkovi Nedomovi, který v ní přesně zamířil hned sedmkrát. Zápas spěl do dramatické koncovky.  Sice jsme vedli v 53. minutě 30:26 ale vzápětí obdrželi branky do prázdné branky a opět bylo drama. Nicméně přece jen jsme dokázali utkání dovézt k zisku dvou bodů a opět jsme tak potvrdili první místo v tabulce. 

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Marek Michalisko, trenér HCB Karviná: „Čekali jsme těžký zápas. V poslední době máme sezónu hodně nabitou, máme zápasy středy - neděle, tak není příliš šance na dobrou rekonvalescenci. My dnes chtěli hlavně získat dva body a to se nám ve výsledku povedlo. Chtěli jsme trochu některé hráče pošetřit, menší únava na nich byla znát, ale v druhé půli musela jít přece jen na plac základní sestava. Musíme si na zvyknout na zápasy středa - víkend.“
Michal Brůna, hráč HCB Karviná:
„Dneska jsem nastoupil do zápasu po dvaceti minutách. Aby se mladí hráči více zapracovali do hry, tak jsme byli s trenérem domluveni. Sice přišlo méně diváku, ale s tím jsme víceméně počítali kvůli času a dnu zápasu. Ale možná i proto byla mnohem více vyburcovaná hala. Byly to nervy až do konce. Atmosféra byla velmi vyhrocená, jako bývá s Lovosicemi vždy, ale nakonec jsme si to s klukama z Lovosic vyříkali a podali si s nimi ruku.“

Fotogalerie