HCB Karviná
Zápasy
so 8.12.2018 |

Vítězství rozdílem třídy v Hranicích.

Zápasové menu

Ve třináctém kole nás čekaly na domácí palubovce Hranice. Ty měly velmi podařený začátek sezóny ale v poslední době šly jejich výkony trochu dolů. Byli jsme zvědavi, jestli se toto všechno potvrdí při utkání.

Hned na začátku jsme se ujali vedení po brankách Soláka, Nantla a Chudoby. Nicméně domácí ještě zvládli kontrovat. V sedmé minutě totiž poprvé kapituloval výborně chytající "Nemo! v naší brance. A v další minutě se pak Hranice trefily hned dvakrát a bylo srovnáno. To ale bylo naposled, co na světelné tabuli svítilo vyrovnané skóre. Od té doby jsme totiž získávali převahu a ujali jsme se vedení. Sice jsme při snaze o rychlou hru tvořili dost technických chyb, ale přesto jsem neustále drželi mírný náskok o tři až čtyři branky. Ve 25. minutě dostal přímou červenou Michal Brůna za vzájemnou potyčku s hráči Hranic. Ale ani jeho absence v dalším průběhu utkání nepomohla domácím k tomu aby srovnali hru. Takže po mírně neurovnaném průběhu prvního poločasu jsme šli do šaten s tříbrankovým náskokem.

V druhé půli jsme už ale naplno převzali otěže průběhu zápasu. Naše, už v prvním poločase dobře fungující obrana, byla ještě lepší a Nemanja v brance pořád podával velmi spolehlivý výkon. To vše dělalo domácím velké problémy se prosadit a v celém druhém poločasu to dokázali jen šestkrát. Toho jsme samozřejmě využili k vybudování rozhodujícího náskoku, který neustále narůstal. Zahráli si všichni hráči z lavičky, včetně dorostenců. Toho využil i Alexandr Zamarski ke své premiérové extraligové brance.  

Dnes jsme tedy potvrdili svou výbornou formu z posledního období a dá se říct, že dobrými výkony úročíme cenné zkušenosti z utkání v rámci poháru EHF.

Poslední letošní extraligové utkání nás čeká v neděli příští týden. To na domácí palubovce budeme hostit poslední Litovel. 

Nicméně poté budete mít ještě jednu příležitost vidět naše borce v domácím utkání. Ve středu 19.12. totiž budeme hrát semifinále Českého poháru proti Frýdku Místku. Chtěli bychom i v poháru dojít co nejdále a proto bychom byli velmi  rádi, kdybyste nás opět přišli podpořit a pomoct nám tak k postupu do finále této soutěže. 

Přece jen společně ...jsme Baník!  

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Libor Hrabal, trenér Cementu Hranice: „Trpká domácí porážka od favorita, který nás po všech stránkách předčil. 16 branek, které jsme dali, hovoří za všechno, útočná nemohoucnost a neproměňování šancí, když v brance stál výborný Marjanovič odráží celý výsledek zápasu. Gratulace Karviné k zaslouženému vítězství.“

Marek Michalisko, trenér HCB Karviná: „Dnes to byl velmi koncentrovaný kolektivní výkon. I když první poločas nebyl podle našich představ a udělali jsme v něm zbytečně hodně technických chyb, přesto jsme pořád vedli. Ve druhém poločase jsme přestali dělat hloupé chyby a ještě zlepšili obranu, za kterou byl opět výborný Nemo.“