HCB Karviná
Zápasy
ne 16.12.2018 |

Přezimujeme na první příčce tabulky

Zápasové menu

V dnešním utkání jsme potvrdili roli favorita, když jsme na domácí palubovce hladce přehráli poslední Litovel. Soupeři vlastně ani na moment nemohli pomýšlet na nějaký bodový zisk.

Hned od začátku zápasu jsme se ujali vedení a naplno se projevovaly předzápasové prognózy. Byť do hry vůbec nezasáhli například Brůna s Marjanovičem a další zkušení hráči hráli jen sporadicky, tak bylo na palubovce patrné, že proti sobě stojí dva týmy z opačných konců tabulky. 

Hosté byli v útoku chvílemi bezradní a tvořili zbytečné ztráty míče. Toho jsme využívali ke snadným rychlým brankám a skóre v náš prospěch narůstalo velmi rychle. Ve 14. minutě byl stav 11:2 a situace zaváněla debaklem pro hosty. Nicméně náš brankostroj se trochu zasekl, trenér Michalisko poslal do hry i dorostence, kteří byli k utkání nominování, ale nedá se říct, že to, že náskok přestal tak narůstat, bylo pouze tím střídáním. Totiž i naši zkušenější hráči v koncovce selhávali a od. 22. minuty kdy byl stav 16:5 se do konce poločasu podařilo hostům korigovat na 19:11. 

Druhý poločas jako by kopíroval ten první. Náskok opět rychle narostl o což se přičinili zejména Solák s Chudobou a v 41. minutě byl stav 29:14. A zase opakovalo totéž jako v první půli. Určité polevení koncentrace a snížení stavu od hostů. O branky v naší síti se staral zejména náš odchovanec Luděk Piwko.

S konečnou sirénou jsme mohli slavit to, že jsme se opět dostali na první místo tabulky. A to máme k dobru odložený zápas na Dukle. 

Nicméně se sezónou se ještě definitivně neloučíme - ve středu   19.12. v 18 hodin nás čeká ještě semifinále Českého poháru na domácí palubovce s Frýdkem Místkem? 

Potvrdíme i tam současnou dobrou formu? Přijďte se přesvědčit, povzbudit nás a pomoct nám k postupu do finále ČP.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Marek Michalisko, trenér HCB Karviná: Probíhalo to, jak jsme si naplánovali. Hned na začátku jsme odskočili na rozdíl sedmi osmi branek, po nějakých dvaceti minutách to narostlo na deset a tak jsme to chtěli. Umožnilo nám to nasadit do hry mladé kluky. Dostatečně si zahráli nejen mladí jako Nantl nebo Solák, ale i přímo dorostenci - Růža, Zamarski, dostali prostor, jaký v sezoně ještě neměli. Dnes nám nešlo o to, jestli vyhrajeme o sedm nebo o dvanáct. Šlo o to získat dva body, rozloučit se s první půlkou extraligy a hlavně nasadit do hry mladé hráče. Zkušení Brůna a Nemo nehráli vůbec, Monczka měl malou minutáž. Ale tak to bylo v plánu. Pošetřili jsme síly na středeční pohár s Frýdkem.

Ivo Vávra, trenér Tatranu Litovel:
Hrajeme pouze na co máme nebo dokonce ještě hůř než na co máme. Nedokážeme přenést úroveň z tréninku do soutěžních zápasů. Karviná je bohužel diametreálně někde jinde ať je to schopnostmi hráčů, fyzickou kondicí nebo kolektivním pojetím hry. O tom vlastně vypovídá postavení v tabulce obou týmů.

Fotogalerie