HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
po 18.3.2002 | Zdroj: Deník Sport

Karviná vyhrála souboj vedoucích týmů divizí

Nádherný zápas!" chválil Farář. Český mistr Karviná vyhrál na hřišti momentálně nejlepšího slovenského mužstva Považské Bystrice 25:21. Oba týmy předvedly velice kvalitní házenou.

"Nádherný zápas!" řekl o prestižním souboji vedoucích mužstev obou divizí ROMAN FARÁŘ, kapitán Karviné. "Měl úplně všechno. Tvrdé souboje, rychlost, výtečné obrany, skvělé brankáře a vyprodanou halu." Podle Faráře rozhodující pro vítězství českého mistra bylo, že ani jednou nepustil domácí do vedení. "Považská hrála s obrovským nasazením a velice houževnatě. Třebaže má prvenství v divizi Východ po základní části už jisté, dala do boje s námi všechny síly a chtěla jej vyhrát. Kdybychom jí povolili se na nás brankově dotáhnout nebo nedejbože ji pustili do vedení, v pekelném prostředí bychom to měli hrozně těžké. Vynikající výkon předvedli brankáři obou mužstev - náš Miloš Slabý a domácí Rosťa Baďura." "Za obranou, jakou jsme měli v sobotu v Považské, se chytá dobře. Byla bezchybná," liboval si MILOŠ SLABÝ, který na Slovensku odchytal celé utkání. Jeho brankářský kolega Martin Galia ještě stále není zdravotně úplně fit. "Z rychlých protiútoků jsme vstřelili mnohem méně branek než obvykle, protože domácí se výborně vraceli a vydrželi hrát nadoraz celý zápas," poznamenal gólman, který byl už před týdnem jedním z hlavních strůjců vítězství svého týmu v Praze nad Allriskem. Výkony českého mistra signalizují, že se dostává do formy a na přelomu března a dubna, kdy začne play off, bude znovu v plné síle. "Ještě to úplně není ono, ale lepšíme se. Teď jde o to, aby se nikdo nezranil, abychom mohli pokračovat ve stejné sestavě, v jaké hrajeme poslední utkání," přeje si Slabý.

Pokud Frýdek-Místek ve středu neklopýtne v Zubří, o prvenství v divizi Západ v základní části se zřejmě rozhodne ve středu 27. března od 17.30 hodin v utkání Frýdek-Místek--Karviná. (ko) 18.3.2002 Kategorie: Házená zpět