HCB Karviná
klubové informace
út 26.2.2019 | Ivo Dudek

Velký úspěch v anketě o nejlepší sportovce roku 2018

Zisk titulů mužů a starších žáků v minulé sezóně se projevil i v tradiční anketě o nejlepší sportovce Karviné, když naši hráči a trenéři v podstatě ovládli tuto anketu.

Jak se už stalo dobrou tradicí, vyhlášení proběhlo v Městském domě kultury v Karviné, za mediální podpory Deníku a v režii agentury Sport Production, která pro přítomné připravila znovu vydařený slavnostní večer. Město Karviná ocenilo své sportovce v několika kategoriích, a to dívky do 19 let, chlapci do 19 let, kolektivy, trenéři a dospělí jednotlivci. Premiérově pak i s vítězi jednotlivých kategorií.

Primátor města Jan Wolf, velký sportovní fanoušek, poděkoval všem obětavým trenérům a funkcionářům malých i velkých sportů, kteří pro své kluby, jednoty a organizace vytvářejí co možná nejlepší podmínky pro růst mladých sportovních talentů a pro sportovní vyžití dětí.

V rámci kategorie jednotlivců bez rozdílu věku byli oceněni naši starší žáci, kteří pod vedením trenérky paní Jany Hajžmanové zvítězili v Žákovské lize a stali se tak mistry ČR. Pro cenu přišli Marek Sekáč, Vojtěch Dráb a Tomáš Müller. 

Celkově tuto kategorii po zásluze vyhráli naši muži, když organizátoři ocenili to, že jsme po osmi letech přivezli do Karviné opět titul mistra ČR. Ocenění z rukou náměstka primátora pana Mgr. Andrzeje Bizoně převzali Marek Monczka, Nemanja Marjanovič a Michal Brůna.

A právě zisk titulů ve výše zmíněných kategoriích se promítl i do kategorie trenérů roku, kde byli oceněni jak paní Jana Hajžmanová tak trenér mužů pan Marek Michalisko. Za paní Hajžmanovou převzal cenu z rukou místopřesedy Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR pana Tomáše Hanzla její kolega Jaroslav Hudeček.

Poté následovala kategorie, která vyhlašovala nejlepší jednotlivce v kolektivních sportech. A ani v té nemohli chybět zástupci našeho klubu. Oceněn byl Dominik Solák, když organizátoři vyzdvihli jeho velký výkonnostní růst v poslední sezóně. Dominik si nemohl pro cenu přijít, protože byl zrovna na reprezentačním srazu. Dalším naším hráčem, který si pro cenu přišel byl Nemanja Marjanovič a nakonec Michal Brůna, který obsadil v této anketě první místo a byl tak vyzdvihnut jeho lví podíl na výborných výsledcích HCB v minulé sezóně.

Celá anketa gradovala uvedením významných sportovních osobností do Síně slávy karvinského sportu. Byl do ní uveden pan Arnošt Klimčík, bohužel in memoriam, a tak za něj převzala cenu jeho žena Miluška. Pan Klimčík se nesmazatelně podepsal pod největší úspěchy Československé a také karvinské házené. Stal se mistrem světa v r. 1967 ve Švédsku, stříbrným medailistou z LOH 1972 z Německa a také dvojnásobným mistrem republiky s Karvinou z let 1968 a 1972.