HCB Karviná
Zápasy
ne 3.3.2019 |

Přesvědčivá výhra s Brnem

Zápasové menu

Nedělní dopolední utkání dvacátého kola Strabag Rail Extraligy se odehrávalo podle předzápasových prognóz. V souboji s předposledním Brnem jsme se hned od začátku ujali vedení a po celou dobu utkání jsme nepřipustili nějaké zdramatizování.  Trenér Michalisko chtěl, s ohledem na blížící se play off, pošetřit některé hráče a to se povedlo. Například Michal Brůna nezasáhl vůbec do hry. Na lavičce se už objevil i Roman Chosik, který zatím ještě nezasáhl do hry, ale ta chvíle kdy bude moct hrát se už blíží a tak byl aspoň tímto způsobem v kontaktu s hráči.

Dobře nám fungovala obrana a Brňané měli problém se přes ni prosadit. Často tak své útoky zakončovali až v pasivitě. Při střelecké chuti byl Honza Užek, který byl na brankovišti k neudržení. Ve 14. minutě byl stav 8:3 a náskok stále narůstal. Ve 30. minutě zvyšoval na 15:8 svou čtvrtou brankou v zápase Matěj Nantl, který dnes dostával opravdu dost prostoru, jak v obraně, tak v útoku. 

S nástupem do druhého poločasu tak mohl trenér Michalisko dál prostřídat sestavu a svou šanci dostali i hráči, kteří obvykle moc prostoru nedostávají. Hosté se ještě snažili s vývojem utkání něco provést, ale nepovedlo se jim to. Hrávali dost často hru bez brankáře se sedmi hráči v poli, ale ani to nevedlo k nějakému obratu. Od většího brankového rozdílu hosty trochu uchránil brankář Koňařík, který zmařil domácím hráčům řadu šancí.


Utkání jsme tak v poklidu dovedli k zasloužené výhře a můžeme se těšit na sobotu 9.3. 2019, kdy budeme v 18:00 hodin hostit v předposledním utkání základní části Duklu Praha. Ta v tomto kalendářním roce podává opravdu dobré výkony a vytrvale stoupá tabulkou.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Marek Michalisko, trenér HCB: Brno nehrálo špatně, ale dnes to bylo spíše o nás. Šlo o to získat dva body a předvést takový výkon, abychom se nenechali uspat. Musíme být pořád ve střehu. Je potřeba, aby se do herní pohody dostali i méně vytěžovaní hráči a tak je musíme zapojovat. I oni musí být pro play off připraveni. Víme, že boje o titul budou nesmírně náročné, a tohle jsou zápasy, kdy další kluci musí dostat šanci, protože v play off je budeme potřebovat. Počítáme s tím, že na jisté úseky hry naskočí a dají odpočinout klíčovým hráčům, kteří budou ve velkém zápřahu. Některé jsme dnes šetřili. Potřebujeme jít do play off zdraví.

Andrej Titkov, trenér SKKP Hanball Brno: Zrodil se tak trochu očekávaný výsledek. Karviná vyhrála zasloužené, ve všech aspektech hry byla lepší než my. Nevím, co bližšího bych k tomu vlastně řekl. Prostě jsme na víc neměli. Dnes jsme hráli 7:6 ale byla to spíš z nouze ctnost, protože nám schází klasický pivot. Potřebovali jsme dostat Baník pod nějaký tlak v útoku. Chvílemi se to povedlo, většinou ale ne. Dát osmnáct branek je samozřejmě málo, ale stav kádru je momentálně takový, jaký je. Je mi líto, že jsme karvinským fanouškům nemohli ukázat víc. Určitě jsme totiž schopni předvést lepší výkon, ale nebyli jsme v plné síle.

Fotogalerie