HCB Karviná
Zápasy
so 30.3.2019 |

Postupujeme do semifinále!

Zápasové menu

Po třetí výhře nad Frýdkem Místkem jsme postoupili v nejkratším možném čase de semifinále a teď už pouze můžeme čekat, na kterého soupeře v něm narazíme.

Zápas ve Frýdku Místku začal přece jen jinak než ty u nás v Karviné. Náš výkon nebyl tak přesvědčivý, a přesto, že jsme měli většinu prvního poločasu trochu navrch, domácí dokázali vždy kontrovat a náš náskok stáhnout. V patnácté minutě jsme vedli už 10:5 ale následující minuty patřily domácím, zejména Adamu Gřeškovi. Ten dával jednu branku za druhou a výrazně přispěl k tomu, že domácí ve 22. minutě srovnali na 11:11. To bylo ale naposledy, kdy domácí dokázali srovnat. Poté jsme si vzali vedení zpět a náskok do poločasu narostl na 12:15 v náš prospěch.

I v druhém poločase už jsme to byli my, kdo diktoval tempo utkání a náš náskok, i přesto že jsme se mnohdy nevyvarovali zbytečných chyb, narůstal. Ve 43. minutě byl stav 14:23 a o tom, že si vybojujeme postup do semifinále už ve třetím utkání, nemohlo být pochyb. Ke cti domácích je třeba říct, že neustále bojovali a ani náš náskok jim nezabránil v tom, že hráli na doraz a neustále se snažili se zápasem ještě něco udělat. To se jim ale nepovedlo a koncovku už probíhala v klidu. 

V sobotu jsme si tak, stejně jako Plzeň, vybojovali postup do semifinále. Jestli v něm narazíme na Duklu nebo Kopřivnici bude jasné až po skončení dalších dvou sérií. Pokud v sérii mezi Kopřivnicí a Jičínem uspěje Kopřivnice, tak se v semifinále utkáme právě s ní. Jestli bude úspěšnější Jičín, bude nás v semifinále čekat vítěz série mezi Duklou a Novým Veselím. 

      

foto: Jan Smékal

 

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Jiří Kekrt, trenér Pepino SKP Frýdek-Místek: „Gratuluji Karviné k postupu a přeju ji, aby dospěla co nejdál v soutěži. Mrzí mě, že jsme to Karviné nedokázali více zkomplikovat. Nacházíme se však v určité realitě, na kterou se nechci vymlouvat, ale tak to je, takže postup Karviné je zcela zasloužený.“

Marek Michalisko, trenér HCB Karviná: „Přijeli jsme si tady pro postup. To se nám splnilo, takže jsme spokojení. Věděli jsme, že Frýdek-Místek není kompletní, že mu chybí hodně hráčů. Navíc v prvním poločase se mu ještě zranil Sebastián Strack. Chtěli jsme to dneska rozhodnout a postoupit. Za to jsme rádi, byť naše hra tentokrát nebyla až tak dobrá. Pořád jsme se nemohli dostat do tempa. Možná jsme měli v podvědomí, že Frýdku chybělo dost hráčů, byť jsme se připravovali na to, že musíme hrát tak, jako by byl soupeř kompletní. Udělali jsme poměrně hodně chyb, zápas jsme si spíše upracovali, ale přijeli jsme pro postup a ten máme.“