HCB Karviná
Zápasy
st 24.4.2019 |

Vyhráli jsme i v Praze a vedeme v semifinále 2:0!

Zápasové menu

Duklu jsme porazili i pošesté v sezóně a připsali si tak velmi důležité vítězství. Máme tak mečbol a sérii můžeme ukončit už v neděli na domácí palubovce! Přijďte na halu a můžete být u toho!

Druhé semifinálové utkání s Duklou Praha se odehrávalo v Praze a výhodu domácí palubovky tak měla Dukla. Nicméně naši borci odjížděli řádně nažhaveni a odhodláni potvrdit naši stoprocentní úspěšnost v utkáních s Pražany v této sezóně. 

Stejně ale byli motivováni domácí, kteří už chtěli prolomit tuto šňůru porážek. Podle toho vypadal vstup do utkání. Oba týmy začaly opravdu zostra jak v obranách, tak v útoku. Padala branky na obou stranách v rychlém sledu a v sedmé minutě byl stav 4:4. Poté jsme začali maličko získávat převahu. Naše útoky výborně režíroval Michal Brůna a jeho přihrávky nacházely buď Honzu Užeka na pivotu nebo křídla. Domácí obrana byla jistě na tyto varianty připravena, ale přesto dokázal "Brunek" své pasy dostat tam, kam potřeboval. Perfektně nám vyšla druhá polovina prvního poločasu. Právě tyto pohledné kombinace, spolu s dobrými zákroky spolehlivě chytajícího Nema v naší brance, stály za navyšováním našeho náskoku. Příliš se nedařilo Petržalovi v brance domácích, kterého vystřídal Zavázal. Ale ani on nedokázal zabránit navyšování našeho náskoku. V poslední minutě jsme vedli už o šest branek. Za tohoto stavu přišel zbytečný faul Soláka na domácího hráče při střelbě a dostal červenou kartu. Zároveň nařízený sedmimetrový hod nedokázal proměnit domácí kanonýr Sviták. Toto zaváhání napravil o chvilku později, když šťastně korigoval na poločasových 12:17 v náš prospěch.

Utkání tak mělo velmi podobný průběh jako první duel série u nás v Karviné. A podobný byl vlastně i druhý poločas. Dukla se snažila snížit náš náskok, ještě zvýšila agresivitu a nasazení. Dařilo se zejména Klímovi, který se prosazoval v soubojích 1:1 a staral se o nárůst domácího skóre. K tomu se rozchytal Petržala, který se do branky Dukly vrátil na začátku druhého poločasu. To pomohlo domácím k tomu, že se dvakrát dokázali dostat na pouhý jednobrankový rozdíl. Ale k vyrovnání to nedotáhla ani jednou. Vždy jsme se mohli spolehnout na některou z opor, že to vzala na sebe a náskok zase narostl. Zejména marek Monczka měl dnes přesnou mušku a nakonec zaznamenal v zápase devět branek. Z toho bylo šest sedmiček a dokonale tak zúročoval souboje Honzy Užeka na pivotu, který se zejména o ty sedmimetrové hody staral.  Na palubovce se mezi hráči jiskřilo a rozhodčí dost často trestali zákroky na nebo za hranicí pravidel. Po jednom souboji, ve kterém oplácel domácí Křístek, byl zmíněný hráč poslán do šaten za naším Solákem. 

V dalším průběhu jsme si už drželi malý náskok a nedovolili jsme domácím stav srovnat. Velmi důležité branky v koncovce dal Roman Chosik, který si tak své přesné trefy schoval opravdu na ten pravý čas. Dvě minuty před koncem byl stav 26:29 a domácí jej ještě těsně před konečnou sirénou dokázali korigovat, ale vítězství jsme si již vzít nedali.

V druhé semifinálové sérii Mezi Plzní a Jičínem se odehrávalo drama. Po vyrovnaném průběhu nakonec rozhodla Plzeň až v sedmičkovém rozstřelu o tom, že rovněž získala druhé utkání a vede v sérii 2:0 stejně jako my.   

Foto: Ladislav Adámek

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Daniel Čurda, trenér HC Dukla Praha: „Byl to náš nejlepší výkon, dotahovali jsme, byli jsme kousek od toho, abychom to dnes konečně dali, ale neproměnili jsme obrovské množství šancí. Ve druhé půli jsme měli rychlý protiútok, dvě tutovky z křídla, sedmičky, několik vyložených šancí. Měli jsme tam podle mého názoru takových osm stoprocentních gólovek. A to si nemůžeme dovolit v takto vyrovnaném zápase nedat. Kdybychom z toho alespoň polovinu šancí proměnili, a to je mizerná úspěšnost, tak si myslím, že jsme dnes k tomu vítězství měli nejblíž. Hráli jsme dobře.“

Matěj Klíma, HC Dukla Praha: „Myslím si, že kámen úrazu nastal už v prvním poločase, kdy nám Karviná odskočila na 17:12, což už je velký rozdíl. Snažili jsme se to dotáhnout, ale bohužel to nevyšlo. V určitých chvílích jsme neproměnili nějaké šance, nechali jsme se vyloučit myslím do čtyřech a pak už je to těžké, protože dochází síly.“

Marek Michalisko, trenér HCB Karviná: „Bylo to těžké utkání, ale my jsme čekali, že s Duklou to nebudou lehké zápasy. Dukla má velmi dobrý tým, velmi dobré hráče, já to říkám od začátku. Smekám před námi, že jsme to dnes urvali bojovností a morálkou. Opravdu to byl velmi těžký zápas, ale na druhou stranu je to play off a takové zápasy v play off mají být. Myslím, že diváci si ten zápas užili. Bylo tam všechno. Tvrdost, bojovnost, krásné góly. Bylo to trošku nervózní samozřejmě, ale jak říkám to k play off patří. Takhle má vypadat play off.“

Marek Monczka, HCB Karviná: „Tím, že se nám nechal vyloučit Dominik Solák, tak nám obrana v závěru utkání haprovala ve středu obrana, rozstřílel se Matěj Klíma a my jsme nedávali vyložené šance, ale pořád jsme se drželi na rozdíl dvou až tří branek. Skončilo to sice o jeden, ale myslím, že jsme měli celý druhý poločas pod kontrolou.“

Fotogalerie