HCB Karviná
Rozhovory
út 21.5.2019 | Martin Ruščin, Karvinský deník

Radim Chudoba: Poslední krok bývá nejtěžší

Karviná – Už jeden titul doma má. Radim Chudoba jej získal s Karvinou v končící zlaté éře karvinského handbalu v sezoně 2009/10.

Nyní je blízko dalšímu a svému druhému. Na Slovensku v dresu Považské Bystrice se jej totiž nedočkal, neboť u našich východních sousedů kraluje už dvanáct let nepřetržitě prešovský Tatran.

Baníkovci vyhráli v neděli v Plzni 29:22, když měli celý zápas pod kontrolou. Přiblížili se tak vysněné trofeji, neboť vedou nad Plzní 2:1 na zápasy a pod tlakem je nyní soupeř.

„Věděli jsme, že to bude jedno z nejdůležitějších utkání série. Stěžejní bylo podat maximální výkon v obraně, ten jsme předvedli, Nemo přidal pár neskutečných zákroků a díky tomu jsme to dotáhli do vítězného konce,“ pochvaloval si po utkání v Plzni Radim Chudoba.

Kde viděl největší změnu oproti prvnímu zápasu v Plzni? „V tom prvním utkání jsme zkoušeli většinu času hrát obranu 1-5, jenže nám tam zabíhala křídla a měli jsme s tím problém. Doma jsme vyzkoušeli zataženou nula šestku s vysokými hráči na středu a ověřili si, že s tímto typem obrany má Plzeň daleko větší problém. Hlavně prosazovat se přes ten střed. Navíc jsme si hodně v obraně pomáhali,“ vypíchl Chudoba klíčové body herní taktiky.

Baníkovci věří, že dobře rozehranou sérii už neztratí. „Zbývá poslední krok, ten je ale pokaždé nejtěžší. Musíme navázat na náš výkon z Plzně, zase si pomáhat a společně dojít za svým cílem,“ nabízí karvinská spojka jednoduchý recept na úspěch.

Chudoba pochválil i fanoušky, kteří přijeli na západ Čech v hojném počtu. „Fanoušci byli zase perfektní, přijelo jich spoustu, bylo super hrát před tak početnou kulisou. Rád bych pozval všechny i na středu, aby zaplnili halu. Pokusíme se urvat to potřebné třetí vítězství a společně bychom pak mohli oslavit titul. To by byla paráda,“ přál by si Chudoba prožít mistrovský večer.

Zdroj: https://karvinsky.denik.cz/